05 april 2018 
1 min. leestijd

Badass workout voor in de gym van Jorden Bres: get ready for summer!

Badass workout voor in de gym van Jorden Bres: get ready for summer!
Het mooie weer komt er langzaam aan. Dat betekent dat de zomerkleding weer uit de kast kan. Maar voordat we onze zomerkleding aandoen willen we toch wel een beetje in shape zijn. Om in shape te komen zullen we toch echt de gym in moeten, aan de halters gaan hangen en een beetje op onze voeding letten. Met deze lente work out kun je direct aan de slag! Ik beantwoord gelijk de meest gestelde vragen;
  • Maar hoe moeten we trainen in de gym?
  • Welke oefeningen moet ik doen?
  • Hoe vaak moet ik gaan?

Bang for your buck

Mijn advies is om in ieder geval compound oefeningen te doen. De meer “bang for your buck” oefeningen. Heel simpel gezegd zijn dit oefeningen die meerdere spiergroepen tegelijk aanspreekt. Effectief en efficiënt dus!

Supersets

Combineer steeds een oefening voor het onderlichaam met een oefening voor het bovenlichaam. Dit noemen we een superset. Dus doe een set van een oefening voor het onderlichaam, ga dan direct door naar een oefening voor het bovenlichaam en dan heb je even pauze. Dit herhaal je tot je dit een aantal keer gedaan hebt. Daarna ga je door naar de volgende superset van 2 andere oefeningen.

Work out

Hieronder heb ik een voorbeeldschema gemaakt voor 1 dag. Zorg dat je nog een soortgelijk schema maakt zodat je deze 2 kunt afwisselen met elkaar. Dus op maandag doe je bijvoorbeeld schema A, op woensdag schema B en op vrijdag weer schema A.
OEFENING SETS HERHALINGEN PAUZE
 
A1: ROMANIAN DEADLIFT 2-4 8-10 10 SEC
A2: FRONT PULLDOWN 2-4 8-10 90 SEC
 
B1: LEG PRESS 2-4 8-10 10 SEC
B2: SEATED DUMBBELL SHOULDER PRESS 2-4 8-10 90 SEC
 
C1: SINGLE LEG HIP THRUST 2-4 8-10 10 SEC
C2: SEATED ROW 2-4 8-10 90 SEC
 
D1: LUNGES 2-4 8-10 10 SEC
D2: PALLOF PRESS 2-4 6 90 SEC

Hard work pays off

Consistentie is de sleutel tot succes wordt er vaak gezegd! Dus blijf volhouden, blijf trainen, hou je voeding in de gaten en dan ben jij straks klaar voor de zomer!
Reactie plaatsen