21 september 2017 
2 min. leestijd

Autumn is coming: 4 tips om je voor te bereiden op de herfst

Autumn is coming: 4 tips om je voor te bereiden op de herfst
De zomer is helaas weer voorbij. De dagen worden weer korter en de temperaturen gaan naar beneden. De zomer is natuurlijk hartstikke leuk, maar de herfst wordt vaak onderschat. Want hoe fijn is het om thuis, lekker warm onder een dekentje, Netflix te kijken met een stomende kop thee in je hand? En dat terwijl buiten de oranje blaadjes van de bomen vallen. Alle dikke wollen truien kan je ook eindelijk weer aan en vergeet je coole sloffen niet! De herfst kan veel impact hebben op je lichaam. De dagen worden korter, de temperaturen worden lager en je cyclus wordt helemaal door elkaar geschut. Daarom moet je ervoor zorgen dat je jezelf goed voorbereid op de herfst, zodat je niet voor nare verrassingen komt te staan. De herfst is een warm en knus seizoen, waar we stiekem allemaal wel een beetje van houden. Om de herfst gezond en knallend door te komen hebben wij voor jou vijf tips om je goed voor te bereiden.

1. Smeren, smeren en nog eens smeren!

Het is tijd om alle crèmepjes en lippenbalsems weer in huis te halen. In de herfst kan je huid een stuk droger zijn dan in de zomer. Het is dan ook belangrijk om je lichaam goed gehydrateerd te houden. Je lippen zullen snel uitdrogen door de kou en windstromen. Het is daarom handig om altijd een lippenbalsem bij je te hebben. Zo kun je direct smeren als je merkt dat je schrale lippen hebt of begint te krijgen. Ben je vaak alles de dag na aankoop al kwijt? Koop er dan meteen meerdere en doe deze in allerlei vakjes: je jaszak, dat mini-vakje in je tas en één in je toilettas. Zo heb je er altijd eentje bij je. Om je lichaam te verzorgen is het verstandig om een goede bodylotion aan te schaffen. Smeer je lichaam elke keer in als je gedoucht hebt, zo voorkom je een droge huid.

2. Kom maar op met die wollen truien

Maak een paar uurtjes vrij om je kast te renoveren. Verwissel de shorts en vrolijke jurkjes voor dikke hoodies, boots en sjaals. Het is handig om al je zomerkleren in een grote doos te stoppen en op zolder te zetten. Hierdoor heb je veel meer plek in je kast over voor alle herfstkleding. Heb je lege plekken in je kast? Goed excuus om de nieuwste herfsttrends in te slaan, toch?

3. Vitamine boost

Je weerstand wordt tijdens de herfst zwaar op de proef gesteld. De bacteriën hangen overal in de lucht en voor je het weet heb jij de griep of een verkoudheid te pakken. Niemand wilt dit natuurlijk, dus zorg dat je vitaminelevel op pijl blijft! Probeer goed en gevarieerd te eten. Koop voornamelijk seizoensfruit en -groente, het zit vol met de goede vitamines en het is nog goedkoper ook. Denk hierbij aan pompoen, bloemkool, mandarijnen en appels.

4. Ga naar buiten

We vergeten vaak hoe mooi de herfst is. We moeten helaas de zonnige middagen op het strand inleveren, maar daarvoor krijgen we wel prachtige bossen terug. Ook in de herfst is het heerlijk om uit te waaien op het strand. Ga dus lekker naar buiten en geniet van de natuur. Met een dikke jas en warme sjaal valt de kou ook nog eens heel erg mee. Wij zijn helemaal klaar voor de herfst, hopelijk jullie nu ook!
Reactie plaatsen