Redactie
12/18/2017
2 min
0

Angsten? Met deze 5 tips overwin jij ze

12/18/2017
2 min
0
Angsten, wie heeft ze niet? Als je bang bent voor slangen hoef je niet persé die angst te overwinnen want hoe vaak kom je nou daadwerkelijk een slang tegen in je leven? Maar de angst om bijvoorbeeld te falen kan veel meer invloed hebben op jouw leven dan je eigenlijk denkt. Fear is the enemy of success, bij gevaar en risico kiezen wij mensen van nature het liefst de veilige optie, maar dan blijft vaak alles wel zoals het was. Wil je verandering in je leven, dan zal je toch echt uit je veilige comfortzone moeten komen. Met deze vijf tips kan jij leren je angsten te overwinnen.

1. Bewust zijn

De eerste stap die belangrijk is om je angst(en) te kunnen overwinnen, is je angst te herkennen. Als je precies weet waar je bang voor bent en wat je reactie daarop is, zul je anders kunnen handelen in die situaties. Probeer je gewoontes te herkennen als jouw angst(en) ontstaan. Ben je bijvoorbeeld bang om te falen en hoor jij vaak een stemmetje in je hoofd die zegt dat het jou niet gaat lukken? Probeer dan zodra jij die stem hoort, te denken aan het feit dat het je alleen lukt als je het probeert. Herken dus de patronen van je angst(en) en ga die tegen.

2. Moed boven veiligheid

Vaak ben je bang voor iets omdat het buiten je veilige omgeving valt. Een veilig gevoel is natuurlijk vertrouwd om te hebben, je weet namelijk precies wat je te verwachten staat. Echter zul je in je veilige omgeving nooit bereiken wat je door risico's nemen wel zou kunnen bereiken. Denk eens out of the box! Het is belangrijk om je moed te houden en risico’s te nemen. Hierdoor zal je meer kansen creëren. Probeer dus je moed meer belang te geven dan veiligheid, maar zonde je volledige verstand uit te schakelen natuurlijk ;-).

3. Bereid je voor op realiteit

Van nature denk je bij angsten al snel aan de gevolgen daarvan in worst case scenario. Probeer echter eens te kijken naar dat scenario en check eens of dat wel echt realistisch is, zoek er eens een andere oplossing voor. Als je voorbereid bent op het ergste wat kan gebeuren, zal het uiteindelijk allemaal wel meevallen! Dit zal zorgen dat jij eerder tegen je angst(en) in zult gaan.

4. Ontdek!

Vaak ontstaat angst voor het onbekende. Als je niet weet wat jou te wachten staat, find it out! Door volledig geïnformeerd te zijn over je angst, zul je minder bang zijn en kun jij je angst gaan overwinnen. Het zal zorgen voor meer zekerheid waardoor je de situatie zelfverzekerder zal betreden.

5. Omgeving

Wat mensen in jouw omgeving zeggen en doen, kan veel invloed hebben in een moeilijke situatie. Als anderen zich juist terugtrekken in een lastige situatie, zul jij je angst alleen maar versterken. Probeer jezelf te omgeven met motiverende mensen die jou juist pushen om je angsten te overwinnen. Je voelt je hierdoor meer gesteund en sterker om er tegenaan te gaan! Je angsten overwinnen is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar als jij gemotiveerd genoeg bent om jouw einddoelen te bereiken, lukt het wel. Right those fears!
Reacties
Categorieën