25 juli 2017 
2 min. leestijd

Letterlijk en figuurlijk anders in mijn vel

Letterlijk en figuurlijk anders in mijn vel
Het afgelopen halfjaar heb ik met een businesscoach gewerkt. Dit heeft ertoe geleid dat ik meer focus heb en een verhaal naar buiten kan brengen. Het laatste onderwerp dat we hebben besproken is dat ik meer van mezelf kan laten zien, zodat mensen nog beter weten met wie ze te maken hebben als ze met mij in zee gaan. Ik mag mijn kwetsbaarheid laten zien. Dit blijf ik altijd nog wel een dingetje vinden. Ik doe dit steeds meer. Het blijft spannend, maar het voelt wel goed. Ik merk namelijk dat ik hierdoor mijn bedrijf next level aan het brengen ben. Door deze stappen voel ik mij figuurlijk steeds lekkerder in mijn vel.

Sport niet voor het hebben van dat sixpack

Het verhaal waar ik voor de volle 100% in geloof en nu dus naar buiten breng, is dat sport en beweging goed is voor iedereen, omdat het je goed laat voelen. Sporten draait niet om het hebben van dat sixpack en het hebben van een killerbody. Ik ben blij als mensen sporten om zich goed te voelen en niet per se om bijvoorbeeld af te vallen. Gewicht zegt echt niet alles. Ik heb dat hele afgetrainde lijf ook niet en dat ga ik ook echt niet krijgen. Ik heb het er namelijk niet voor over om te doen en vooral te laten wat ervoor nodig is.

Ik was afgevallen…

Maar dan… krijg je ineens van mensen de vraag of je bent afgevallen en ik merkte inderdaad dat mijn broeken wijder zaten. Toen ik op de weegschaal stond zag ik inderdaad dat ik wat was afgevallen. Hier schrok ik een beetje van. Aan de ene kant vond ik het lekker dat ik was wat afgevallen, maar aan de andere kant schrok ik omdat ik verkondig dat dit niet het belangrijkste is. Wat blijft er nu van mijn verhaal over? Ik had wel 2 dingen in mijn routine veranderd. Ik merkte namelijk dat ik toch vaak tussendoor iets uit mijn voorraadkast pakte. Dus daar stopte ik mee en vanwege het mooie weer ging ik weer vaker hardlopen. Blijkbaar had ik daarmee een calorietekort gecreëerd. Maar er gebeurde daarnaast nog iets. Ik maakte bepaalde keuzes waardoor ik figuurlijk beter in mijn vel ging zitten. Ik koos meer voor wat ik wilde en waar ik mij goed bij voelde. Dit leidde er uiteindelijk dus ook toe dat er letterlijk wat veranderde aan mijn lijf.

Relatie tussen goed voelen en afvallen

Dus wat vind ik nu van de schrikreactie die ik had? Ik snap hem nog wel steeds, maar ik verander mijn verhaal nog steeds niet. In mijn ogen klopt hij toch nog steeds. Ik deed namelijk eerst dingen waardoor ik mij goed ging voelen. Hieronder valt op een andere manier sporten, andere keuzes maken die gerelateerd zijn aan mijn bedrijf en de juiste personen om mij heen zoeken/verzamelen. En omdat ik mijzelf beter ging voelen, ging mijn lichaamsgewicht als vanzelf naar het gewicht dat bij mij past.

Hoe is dit van toepassing op jou?

Ik zie het vaak gebeuren dat mensen willen afvallen in de hoop dat ze gelukkiger gaan worden. Ze moeten (meer) sporten van zichzelf, ze gaan compleet anders eten dan ze gewend zijn en meer. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat je hier niet gelukkiger van wordt. Wat als je dit nu eens omdraait? Wat heb jij ervoor nodig om NU gelukkiger te worden? En bepaal dan de acties die ervoor nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen. Enne, ik heb al 1 hint voor je. Mijn slogan is 'Move & Feel good'. Kijk dus naar welke manier van bewegen bij jou past en waar je blij van wordt. En ga hier lekker mee aan de slag. Waar word jij blij van? Het is prima om af te willen afvallen. De motivatie die je hiervoor hebt is echter enorm belangrijk en dit licht ik dan ook graag toe in mijn volgende blog.
Reactie plaatsen