12 april 2016 
1 min. leestijd

Ananasfrietjes van de barbeque

Ananasfrietjes van de barbeque
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Steek de kolen maar alvast aan, want deze week gaan we barbecuen. In eerste instantie dacht ik dat deze ananasreepjes frietjes -patat, voor de noordelingen onder ons- waren. Mijn hart maakte een sprongetje: gezonde frietjes van Voedzaam & Snel!? Toen ik de titel van dit recept las, werd deze veronderstelling ontkracht; deze frietjes komen niet uit een friteuse en zijn al helemaal niet gemaakt van aardappels, maar zijn ze hierdoor ook minder lekker? Fruit vergelijken met gefrituurde aardappels is natuurlijk wel heel oneerlijk, dus laten we ons alleen focussen op de ananas. Ananas is een lekker zoete vrucht die op traditionele barbecues vaak in de fruitbowl terecht komt. Hartstikke jammer, vindt Voedzaam & Snel, want ananas is gegrild ook heel lekker. Het weer wordt steeds beter en hier en daar worden al verschillende bbq's georganiseerd. Voor de echte carnivoren is dit een groot feest, maar de vegetariërs en veganisten onder ons zijn vaak gedoemd tot de saladebar. Met deze gegrilde ananasreepjes wordt barbecuen voor iedereen een feest. Wanneer organiseer jij een lekkere, healthy barbecue?

What you need

  • Ananas - 1

Make & Bake

  1. Verwijder de kroon van de ananas en snij de ananas in vieren.
  2. Snij de schil van de ananas en verwijder de kern.
  3. Snij de parten in de lengte in vieren.
  4. Leg de warme ananas op de bbq en draai de stukken om totdat ze lichtbruin en warm zijn, direct opeten!
Voedzaam & Snel- tip: vul een schaaltje met een laagje halfvolle yoghurt en dip daar de warme stukjes ananas in, lekker verfrissend!
Fitgirls.nl tip: prik stukjes ananas, komkommer en paprika op een satéprikker en maak je eigen vegan spiesje.
 
Reactie plaatsen