09 september 2015 
1 min. leestijd

Miss Nederland finaliste Marissa gaat met de billen bloot #LETSGETREAL

Miss Nederland finaliste Marissa gaat met de billen bloot #LETSGETREAL
Oké, dit voelt veel naakter dan in badpak rondjes rennen op het podium. Maar hey, let’s get real. Ook ik ga mezelf blootgeven voor de campagne van fitgirls.nl.
Daar stond ik dan. Schaakmat.

Publiekslieveling

Bijna een week lang kreeg ik de meeste stemmen van het publiek voor de meest geschikte Miss Nederland. Een overvloed aan lieve berichtjes, succes wensen en steun vanuit de meest onverwachte hoeken. Ongelooflijke mooie woorden waaruit bleek dat er in mij werd geloofd. Was dit wel voor mij bedoeld? Klopt dit wel? Was dit niet per ongeluk naar de verkeerde persoon? Hoe kan ik ooit verwoorden hoe dankbaar ik ben!? En dat was even een potje confronterend voor die gekke gedachtes van mij. Ik werd vrijwel ongemakkelijk van al die leukheid. Maar wel goed ongemak, denk ik. Want ik weet nu dat het tijd is dat ik die vaarwel zeg.

#LETSGETREAL

Terugkijkend op mijn ‘’pubertijd’’ kan ik wel zeker stellen dat ik niet gelukkig was. Zowel fysiek als emotioneel voelde ik me niet altijd op mijn plek en zat ik veel in mijn hoofd. Ik was ervan overtuigd dat ik niets toevoegde en zag mezelf eerder als een last dan een waardevol mens. Door mijn diabetes zadelde ik mijn ouders vaak op met stress waardoor ik me schuldig voelde; als ik er niet had geweest hadden zij een veel leuker leven gehad. En ook het dorpse gedeelte van Volendam legt de lat behoorlijk hoog wanneer je er bij wilt horen. Daarbij wilde ik voldoen aan het zogenaamde schoonheidsideaal. Toen ik werd voorgesteld aan een modellenbureau werd ik afgewezen wegens ‘baby vet’: ‘’Dat verdwijnt vanzelf.’’ Maar ik was niet gek; ik wist zelf ook wel dat ik het in mijn eigen mond stopte. Een reden temeer om mezelf een mislukkeling te vinden. Nu, een paar dagen na de finale van Miss Nederland en wat ervaring en ontwikkeling rijker, weet ik dat dat onzekere meisje altijd een onderdeel van mij zal blijven. En alleen maar voortkomt uit angstgedachtes die niet waar zijn. Met liefde omarm ik ze, want ze proberen mij te beschermen tegen de ‘’grote boze wereld’’, komen voort uit ervaringen uit het verleden en willen graag meedoen aan het ideaalbeeld dat geschept wordt in de media.. Maar dat ben ik niet. Ik ben net zoals iedereen; puur, eigen en volwaardig. Iedereen op zijn eigen manier met de volle potentie om de wereld net iets mooier achter te laten. Kijk wat een simpele glimlach al kan doen! Liefs, Marissa 11994231_10207522896298308_1376874224_n
Maarten
Door

Maarten

op 09 Sep 2015

Wauw Marissa, Ik vind het echt onwijs knap hoe sterk en mooi jij in het leven staat en dat jij de moeilijke tijden je eerder gekend hebt een plek in jezelf hebt weten te geven die je helemaal accepteert. Ik voel je mooie en oprechte woorden - Heb mezelf in de puberteit ook lange tijd waardeloos en liefdeloos gevoeld. Toen ik kennis maakte met liefde ben ik me daar vervolgens helemaal in verloren en belandde ik snoei hard met beide voeten op de aardbodem toen deze liefde niet bleek voor altijd te zijn (het ging uit en zij was uit een raam van 8 meter hoog gevallen). Was allemaal heel heftig en ik zag mijn meerwaarde ook niet mee in, maar het heeft ook veel moois met me gedaan uiteindelijk. Ik kan me er ook heel erg in herkennen in de groei die jij daarna mentaal door hebt gemaakt en die mooie en krachtige persoonlijkheid die zich bij jou ontwikkeld heeft is helemaal terug te zien in je uitstraling. Ik ben na mijn moeilijke periode vanaf toen ik een jaar of 20 was ook onwijs veel en grote stappen gaan zetten en ben inmiddels gelukkiger dan ooit en dit mooie gevoel wordt elke week alleen maar krachtiger. Ik kijk nog af en toe met een pijnlijk gevoel terug krijg op die moeilijke tijd toen ik jonger was, maar ook die tijd mij gemaakt zoals ik nu ben, en daar ben ik dankbaar voor. Mooi om te horen dat alle 'leukheid' jou nog zoveel doet, komt heel authentiek over, maar ondanks dat ik je verder niet ken vermoed ik dat je de mooie woorden van iedereen flink verdient. Wees maar trots op die mooie meid die je bent en geniet van alle positieve gevoelens. Je bent naar mijn weten hartstikke waardevol en een inspiratie voor velen xx Liefs, Maarten

Reactie plaatsen