10 april 2017 
1 min. leestijd

"Alles met mate", behalve als het om wijn gaat

De behoefte hebben aan een drankje op z'n tijd betekent niet meteen dat je een ongezonde levensstijl hebt. Het is juist goed voor je om de juiste balans te vinden tussen gezond en ongezond. Zin in een wijntje? Why not! Regelmatig drinken kan schadelijke gevolgen hebben voor je lichaam. Toch wordt er ook nog steeds veel onderzoek gedaan naar de voordelen van wijn drinken. Onderzoek wijst uit dat een glas bier of wijn per dag hartaandoeningen zou voorkomen. Zelf weet ik niet zo goed meer wat ik moet geloven, maar ik denk dat genieten van eten en drinken juist bij een gezonde levensstijl past!

Cocktails en balans

Zelf ben ik helemaal geen grote alcoholliefhebber, maar ik zeg tijdens het uitgaan zeker geen nee tegen een lekkere cocktail. Het vinden van die balans en het aangeven van je grenzen kan soms een echte uitdaging zijn. Toch kan iedereen die balans vinden door het gewoon uit te proberen. Vraag jezelf eens af waarom je die cocktail of dat wijntje zo graag drinkt. Iedereen heeft zijn eigen reden om af en toe een drankje te nemen. En daar hoef jij je totaal niet voor te schamen! Een inspirerend voorbeeld voor het vinden van deze balans vind ik Amy Schumer. Amy is een Amerikaanse comédienne en actrice en staat bekend om haar bijzondere smaak in humor. Ze geeft in een interview voor het InStyle Magazine aan dat zij soms afstand doet van haar normale, gezonde gewoonten.

''Het leven is minder leuk zonder alcohol''

In de laatste jaren zijn er een paar maanden geweest waarin Amy helemaal niet dronk. Amy voelt zich beter en ziet er beter uit, maar voelt zich tegelijkertijd ook heel verveeld. Het leven is volgens haar veel minder leuk wanneer ze niet drinkt. Het leven lijkt soms alleen nog maar om spinninglessen en 'vieze groene sapjes' te draaien, maar Amy wil gewoon lol hebben. Zolang niemand haar vertelt dat ze moet stoppen met af en toe een drankje drinken, blijft ze er lekker mee doorgaan. Het is wel een fijn idee dat wij niet de enige zijn die soms gewoon willen genieten van een lekker glaasje (of fles) wijn. ;) Beslis voor jezelf of het in jouw levenspatroon past en wees niet te streng voor jezelf. Geniet en beleef, want het leven is veel te kort om er niet van te genieten! Cheers!
Reactie plaatsen