16 oktober 2015 
3 min. leestijd

Alexis' Transformatie. Een verandering naar sterk!

Alexis' Transformatie. Een verandering naar sterk!
Vandaag is het woord aan de 25-jarige Alexis. In 2013 besloot zij het roer om te gooien en vond zij het vertrouwen terug in zichzelf! “Vroeger was ik altijd een tenger meisje, maar toen ik de puberteit bereikte, kreeg ik een forser lichaam. Dit had ik ook te ‘danken’ aan mijn Afrikaanse roots. Ik weet niet eens wanneer ik besefte dat ik niet meer dat tengere meisje van vroeger was. Ik weet alleen dat ik er nooit moeite mee heb gehad. Misschien klinkt dat gek, maar voor mij was mijn nieuwe lichaam prima.

HET ROER OM

Nadat mijn relatie van bijna zeven jaar beëindigde, besloot ik meer op mezelf te gaan focussen en hierbij hoorde meer bewegen. Ik had namelijk een hekel aan alles wat met sport te maken had en daar moest maar eens verandering in komen. Tenminste, dat vond ik. Mijn pleegmoeder had mij dit door de jaren heen al wel een aantal keer geadviseerd, maar ik wilde het niet dus het ging het ene oor in en het andere oor uit. Als ik iets heb geleerd, is het dat verandering vanuit jezelf moet komen, jij moet er 100% achter staan. Samen met mijn pleegmoeder had ik besloten hulp in te schakelen van een personal trainer. Ik wilde graag een goede start maken, maar wist simpelweg niet hoe. Wat professionele ondersteuning leek mij dan ook niet verkeerd. Mijn pleegmoeder is fysiotherapeut en bij haar op de praktijk was een hele leuke personal trainer werkzaam. Een gezellig dame die ik inmiddels ook een vriendin kan noemen. DSCN2874

CONFRONTATIE

Uiteindelijk was daar het moment, het eerste intakegesprek met mijn personal trainer. Ik moet zeggen, ik was best zenuwachtig. Wilde ik dit wel echt? En waarvoor deed ik het? Stoeiend met mijn eigen gedachten ging ik vol goede moed naar het gesprek. Eenmaal daar viel het mij allemaal reuze mee. Er was een klik en er werd naar mij geluisterd. Ik weet nog dat ik in het gesprek nadrukkelijk zei dat ik absoluut niets wilde veranderen aan mijn voedingspatroon, lekker wilde blijven snoepen en ja dat afvallen, dat zou dan mooi meegenomen zijn. Als ik daar nu aan denk kan ik hier best om lachen. Ik wilde iets heel erg graag, maar toch had ik twijfels en bood ik weerstand. De eerste weging was erg confronterend. Mijn vetpercentage was torenhoog en ik besefte me heel goed dat het niet gezond was. Vanaf dat moment ging er een knop om. Het besluit om iets te gaan veranderen had ik al genomen, maar dit kwam toch net iets dichterbij. DSCN2871

SPORTEN EN VOEDING

Ik begon me te verdiepen in voeding en paste mijn voedingspatroon aan. Zelf ben ik een enorme fan van de 80/20 regel, waarbij 80% van je voeding gezond is en 20% eten is waar je zin in hebt! Zo heb ik ook geleerd dat je gewoon kunt genieten en een gezondere levensstijl kunt hebben. Jezelf iets verbieden werkt averechts, tenminste, dat is mijn ervaring. Hoewel ik nog steeds niet de grootste fan van sporten was, deed ik keihard mijn best. De steun van mijn personal trainer en inmiddels vriendin heeft mij ook erg geholpen. Ze heeft mij geleerd om geduld en vertrouwen te hebben in de weg die je te gaan hebt. Ik ben nu al twee jaar bezig en ik had het nooit anders of sneller willen doen. Na zes weken personal training ging ik over naar groepslessen. Nu, twee jaar later en bijna 20 kilo lichter, sport ik thuis. Ik doe voornamelijk intervaltraining en kan er nu zelfs van genieten! Ik voel me sterker dan ooit. Ik heb meer energie en zelfs spierballen! Wie had dat ooit gedacht? Ik niet! IMG_1317

VERTROUWEN IN JEZELF

Wanneer ik oude foto’s terugkijk word ik soms geconfronteerd met negatieve gedachten. Inmiddels weet ik dat ook dat bij mijn transformatie hoort. Vaak gaat het fysiek sneller dan geestelijk. Dit is niet erg, zolang je hier maar bewust van bent. Het zijn slechts gedachten en het is geen realiteit. Vertrouwen in jezelf, dat is belangrijk. Ook ik vind dit soms nog moeilijk. We kunnen erg streng voor onszelf zijn en vergeten dat we ook trots en vooral tevreden mogen zijn! Fors, tenger, gespierd, het maakt allemaal niet uit! Zolang jij je er prettig bij voelt. Dat is waar het uiteindelijk echt om gaat. Mijn doel is om mijn weg voort te zetten en hopelijk hier andere mensen mee te inspireren en motiveren! -X- Alexis

Volg Alexis ook op Instagram!

In deze rubriek biedt Fitgirls.nl een podium aan vrouwen die een transformatie hebben ondergaan. Dit kan een transformatie zijn van ongezond naar gezond of ‘normaal’ naar gespierd, maar alle soorten lichaamstransformaties om trots op te zijn horen in deze rubriek thuis. Het zijn stuk voor stuk inspirerende verhalen om jou te motiveren om de sterkste versie van jezelf te worden! Wil jij jouw verhaal delen of ken jij iemand wiens verhaal een plekje in deze rubriek verdient? Mail dan naar iris@fitgirls.nl en wie weet lees jij jouw verhaal binnenkort hier terug!

Dees
Door

Dees

op 26 Mar 2017

Wat zie je er goed uit! Ik ben wel heel benieuwd wat voor interval training je thuis doet?

Reactie plaatsen