20 januari 2017 
3 min. leestijd

9 struggles die alleen meiden met krullend haar herkennen

9 struggles die alleen meiden met krullend haar herkennen
Iedereen zegt altijd jaloers te zijn op jouw mooie bos krullen. Eigenlijk ben je er ook best wel blij mee, als je een good hair day hebt tenminste, en dit is zo makkelijk nog niet. Het kost meer moeite dan je denkt om je bos krullen in controle te houden. Jullie zijn niet alleen ladies: deze 9 problemen herkennen waarschijnlijk alle meiden met krullen wel. Helemaal als je als brunette of blondie door het leven gaat, dan heb je nog meer struggles. Het gaat ook allemaal niet over rozen...

1. De kapper is je grootste vijand

Een verkeerde knipbeurt kan er voor zorgen dat je eruitziet als een poedel. Een paar verkeerde knipjes met de schaar kunnen er voor zorgen dat jij van krullenbol naar pluizenbol gaat, en dit is je worst nightmare ever. Eigenlijk wil je een knipbeurt zo lang mogelijk uitstellen, maar ja, die krullenbos van jou vereist nu eenmaal veel en goed onderhoud. Awesome.

2. Waarom borstel jij je haar niet? Eh...

Je krullen borstelen is gewoon geen optie. Naast de kapper is de borstel ook je grootste vijand. Je borstel door je haar heen krijgen is al een hele opgave an sich. Hoeveel borstels heb je al versleten? Daarnaast is het ook geen pretje als het wél lukt, want 9 van de 10 keer ziet het eruit alsof de föhn ontploft is. Dan maar gewoon niet. Je haar ziet er vaak toch wel goed uit.

3. Je wilt steil haar

Je hebt het zo gehad met die krullen dat je vervolgens iedere dag met de steiltang in de weer bent. Stiekem weet jij ook wel dat dit niet heel goed is voor je haar, maar je bent er gewoon klaar mee. Niet dat iedereen dit begrijpt, want mensen vragen zich vaak af waarom je die prachtige krullen steil zou willen maken. Ignore them. Ze hebben geen idee hoeveel moeite het kost om deze krullen te onderhouden.

4. Je hebt een uit de hand gelopen haarproducten stash

Je hebt zo veel haarproducten dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Eigenlijk weet je ook niet eens meer welk product nu wel werkt en welk flesje direct de prullenbak in kan. Misschien wordt het toch eens tijd om deze stash te sorteren. Bespaart je 's ochtends direct een hoop ellende en gezoek.

5. Wanneer het regent blijf je liever binnen

Oké, hier hoef je niet per se krullend haar voor te hebben. Maar dit scenario komt je vast wel bekend voor: je haar zit eindelijk perfect, na uren gefrutsel, gefriemel en in stijl brengen. Je wilt net een voet buiten de deur zetten en het begint te regenen. Happens all the time. Ja, dan blijf je liever binnen. Je hebt al die moeite toch zeker niet voor niets gedaan?

6. Een kwartiertje douchen zit er niet in

Je haren wassen is een uitgebreid ritueel geworden en het kost veel tijd. Je hebt verschillende shampoos, conditioners, haarmaskers en nog een paar andere styling producten die in de juiste volgorde gebruikt moeten worden. 's Ochtends even snel je haren wassen zit er voor jou dus helaas niet in. Lang leve de droogshampoo.

7. Met nat haar slapen is een no-go

Het is eigenlijk net iets te laat op de avond om je haar fatsoenlijk te laten dragen én op tijd te gaan slapen, maar om daar nou 's ochtends eerder voor op te staan... Je denkt een goede keuze gemaakt te hebben door met nat haar te gaan slapen in plaats van het te föhnen. De volgende ochtend heb je hier gegarandeerd spijt van. Je krullen zijn out of control en je haar is verdoemd voor de rest van de dag. Misschien de volgende keer toch de wekker maar wat eerder zetten?

8. De vraag ‘Hoe vaak was jij je haar’ wil je liever ontwijken

Je bent nooit eerlijk over hoe vaak jij je haar wast. Als je de waarheid vertelt over hoe vaak je je haar wast krijg je sowieso weer scheve blikken. Nee, jij leeft niet zoals de mensen die hun haar elke dag kunnen en willen wassen (ook niet heel goed voor je haar, trouwens). Die luxe heb je gewoon niet, want dan zou je haar nooit drogen. Stiekem was jij je haar maar één keer per week en leef je op droogshampoo. Gelukkig ziet je haar er in de meeste gevallen ook niet snel vet uit. Dat is dan weer een pluspuntje.

9. De steil-haar mensen zijn jaloers

Oké. Mensen met krullen zijn jaloers op jouw steile haar. Ruilen? Sidenote: Dit blog is met een knipoog geschreven. Natuurlijk zijn alle haarkleuren en -stijlen prachtig zoals ze zijn en is een krullende haarbos net zo mooi en chique als iedere andere stijl. 😉
Tamara D
Door

Tamara D

op 16 Feb 2017

Ik ben ook een krullenmeid en ben het helemaal eens net deze punten. Op 1 na nummer 3.. steil haar? Nee ik ben trots op me curlys voor mij geen steil haar

Reactie plaatsen