02 december 2016 
3 min. leestijd

9 struggles die alleen brunettes begrijpen

9 struggles die alleen brunettes begrijpen
Nadat we vorige keer de struggles van de blondjes onder ons hebben besproken is het nu tijd om diep te graven naar de problemen van de brunettes. Nou ja, diep - eigenlijk zijn ze best wel veel voorkomend en opvallend. Zo'n 97% van de wereldbevolking heeft bruin haar, dus er zit vast wel iets tussen dat jij ook herkent. Anders ben je gewoon super lucky.so-unfair-giphy

1. Back when the sun was shining...

... en je kruin scheen net zo. Niet de shine van je mooie, stralende lokken die de celebs allemaal wel lijken te hebben: het is de shine die je tien meter verderop nog ziet omdat je kruin zo gigantisch verbrand is dat het niet te missen valt. Donkere kleuren worden nu eenmaal nogal warm in de zon en dat geldt helaas ook voor je gevoelige hoofdhuid. Niet echt een plek die je in kunt smeren met zonnebrand.

2. Pastel mermaid hair? Nope...

Het zou je leven als brunette zoveel makkelijker maken; gewoon naar de kapper kunnen gaan met een haarkleur in je gedachten die ook mogelijk is - zonder er vijf extra afspraken voor te hoeven maken. Als je echt dedicated bent kun je natuurlijk gewoon wél voor die zilverkleurige manen gaan die helemaal in zijn, maar helaas gaat dat altijd gepaard met een paar extra sessies bleken en verven. Maar je haar wordt daar allesbehalve happy van en je portemonnee huilt iedere keer weer een beetje harder. Zucht.

3. Een subtiele ondertoon dan?

Oké, je hebt er eindelijk vrede mee gesloten dat een complete verandering van haarkleur niet heel easy is. Dan zou je denken dat subtielere paarse of rode ondertonen wel te doen zijn. Of sexy auburn! Ja, niet dus. Tenzij je de hele dag in de zon loopt (waardoor je kleur nog sneller vervaagt) of een lamp op je hoofd hebt schijnen zal de kans klein zijn dat een subtle change bij jou opvalt. Eigenlijk ben je gewoon een beetje verdoemd tot eeuwenlang dezelfde haarkleur. Misschien dat knalroze extensions toch nog een optie zijn?

4. Als je een lichte huid hebt kun je vaak doorgaan voor Cruella

De pale people onder ons zullen wel begrijpen wat we hiermee bedoelen. Blond staat bij een lichte huid eigenlijk gewoon prima. Niets mis mee, terwijl je met je bruine lokken eigenlijk het liefst een spraytan zou nemen. Het contrast tussen je haar- en huidsleur kan zo groot zijn dat je wel iets weg hebt van Cruella de Vil. Ach, te licht zijn is een keer iets anders dan op een wortel lijken, toch?

5. Grijze/witte haren zijn opvallend

Niet alleen roos zie je makkelijker in bruin haar; ook die eerste grijze of witte haren zijn maar lastig te verdoezelen. Het contrast tussen die duivelse haartjes is net zo groot als tussen je haarkleur en je pretty pale skin. Er is natuurlijk niets mis met ouder worden en het hoort er gewoon bij, maar het is wel even een dikke reminder.

6. Droogshampoo is een drama

Hoe doen andere brunettes dat eigenlijk? Zelfs met droogshampoo speciaal voor bruin haar blijf je die grijs/witte schaduw op je kruin houden. Mocht je geen lichte huid hebben dan kun je hiermee alsnog solliciteren voor Cruella.

6. Vlechten zie je amper

Zo goed als je bovenstaande dingen kunt zien met bruin haar, zo moeilijk is het om er iets leuks mee te doen. Dat simpele vlechtje dat een leuke toevoeging zou moeten zijn aan je kapsel? No way dat je die op een foto ziet - of überhaupt. Het enige zichtbare is dat je haar op een ongemakkelijke manier naar achter wordt getrokken, maar waardoor precies is vaak een raadsel.

7. Je laat overal je sporen achter

Mensen met blonde lokken kennen dit probleem misschien alleen bij zwarte jassen of banken: die eeuwige haren die overal liggen. Natuurlijk geldt dit zo'n beetje voor iedereen met haar op hun hoofd, maar vergeet het maar om lichte kleding, tegels of meubels te nemen. Tenzij je elke dag haren wilt plukken natuurlijk.

8. "Je haar is gewoon zwart"

Hier hoeven we niet zoveel aan toe te lichten volgens mij. Blijkbaar mag donkerbruin geen aparte kleur meer genoemd worden, want het is 'gewoon zwart'. Eh, wat? Jij hebt gewoon mooie, woeste, sexy, zachte, donkerbruine manen. En. Géén. Zwart.

8. Scheermesjes for years

Zo makkelijk en snel als dat de haren je hoofd verlaten, zo hardnekkig blijven ze terugkomen op ieder ander lichaamsdeel. Blonde, lichte haartjes zijn vaak zo licht en onzichtbaar dat je prima een dagje (of weekje) scheren kunt skippen. Bruin of zwart haar? Not so much. Een weekje gemist en je bent direct fluffy. Een meisjes Tarzan. Een Tarzana, zeg maar. Wat is de winter toch eigenlijk fijn... Sidenote: Dit blog is met een knipoog geschreven. Natuurlijk zijn alle haarkleuren prachtig zoals ze zijn en is een (donker)bruine haarkleur net zo mooi en chique als iedere andere kleur. ;) oh-well-giphy
Reactie plaatsen