21 juli 2016 
2 min. leestijd

8 geheimen voor meer geluk in je leven

8 geheimen voor meer geluk in je leven
Toen Fitgirls.nl mij vroeg een blog te schrijven over het waarderen van kleine dingen was ik enorm blij! Ik kan mij er onwijs aan irriteren als mensen nooit tevreden zijn, nooit eens genieten van het moment en altijd beter of groter moeten. Natuurlijk mag je dromen en doelen hebben maar geniet je wel van de reis ernaartoe? Geloof me jongens, het zijn de kleine dingen die het doen! Als je blij bent met kleine dingen in het leven en ze waardeert, dan word je veel gelukkiger. Een lekker, blij intens gevoel in je buik! In dit blog deel ik acht geheimen met jullie om je op een gemakkelijke manier gelukkiger te voelen.

1. Een zonnestraal

Ik geef toe de weersomstandigheden zijn niet altijd geweldig hier, maar hebben we hier invloed op? Nee! Dus als het zonnetje komt, geniet er dan eens echt van. Doe je ogen even dicht en voel de warmte op je huid. Van de zon word je vrolijk. Daarnaast is het ook nog eens gezond omdat het je een extra vitamine D boost geeft!

2. Zet de tijd even stil

Natuurlijk hebben we bepaalde doelen die we willen behalen in het leven, maar sta je wel eens stil bij hoe ver je nu al gekomen bent? Welke weg heb je al afgelegd? Wie staat er om je heen? Toffe vrienden? Super ouders? Je droombaan?

3. Blijf altijd lachen!

Lachen is gezond en het maakt iedereen een stuk mooier! Wie of wat maakt jou aan het lachen?

4. Geniet van iemand die voor je kookt

Ik blijf het zeggen; liefde gaat door de maag! Laat je vrouw/man eens voor je koken zodat je meteen kunt aanschuiven na het werk of ga eens spontaan uit eten.

5. Geef eens een goede knuffel aan iemand voor wie je dankbaar bent

Ik ben gek op knuffelen en knuffel er ook rustig op los met iedereen. Het kan zijn om iemand te troosten maar ook omdat je gewoon heel blij bent met diegene.

6. Waardeer je huisdieren

Je bent ontzettend sacherijnig, moe en hebt een te lange dag gehad. Je komt thuis en zit er nu al tegen op dat je nog moet koken. Maar wie komt er meteen naar je toe zodra je de sleutel in het slot steekt omdat die heel blij is dat je er weer bent? Wie springt er meteen tegen je op of kruipt op schoot? Huisdieren houden altijd van je en staan altijd voor je klaar!

7. Let op je omgeving

Kijk eens om je heen als je op de fiets zit. Heb je weleens gezien door wat voor toffe stad of mooi dorp je rijdt? Misschien laat je jouw hond wel uit in een mooi gebied of ren je soms op het strand. Laten we genieten van onze vrijheid en dat we er voor kunnen kiezen waar we willen zijn.

8. Als je geeft, krijg je terug

Help een keer een ander zonder dat diegene erom vraagt. Zij zullen heel blij zijn en jij haalt hier voldoening uit. Dit hoeft niet groot te zijn, sta voor iemand op in de bus, help de buurvrouw met boodschappen of help je vriendin met de kamer schilderen. Kleine voorbeelden, kleine moeite en voor hen zo waardevol! Liefs, Charlie
Reactie plaatsen