Redactie
05/25/2016
3 min
0

7 tips van vrouwen met altijd een goed humeur

05/25/2016
3 min
0
 

‘Blije mensen leven langer’

‘Van blije mensen word je blij’

‘Goed humeur vergroot je blikveld’

‘Goed humeur is goed voor je carrière’

  Dit zijn zo maar even een paar zinnen die verschijnen wanneer je ‘blije mensen’ en ‘goed humeur’ in Google intypt. Dat een schaterlach heerlijk aanvoelt en een flinke dosis humor het leven fijner maakt, weten we allemaal. Het klassieke gezegde ‘lachen is gezond’ wordt niet voor niets vaak genoeg gezegd. Maar hoe dan? Op welke manier krijg je dat goede humeur te pakken? Chantal deelt de zeven geheimen voor een goed humeur.

1. Oefen dankbaarheid

Dit eerste puntje is redelijk eenvoudig, maar toch erg krachtig. Een voorbeeld: je bent door je wekker heen geslapen, je wasmand barst uit zijn voegen, je mailbox puilt uit en je telefoon staat roodgloeiend van de appjes. Vraag jezelf dan af: heeft het zin om dan helemaal gestrest te worden? Is het nodig om je te gaan haasten? Moet je de paniek toelaten? Nee. Dus geniet van dat kwartiertje dat je voor jezelf hebt, drink je thee, neem die verfrissende douche en wees dankbaar dat je in ieder geval nog even me-time hebt.

2. Beweeg

Move that body! Een half uurtje beweging per dag –in de breedste zin van het woord– kan zoveel goeds doen! Het helpt je te ontspannen, stimuleert lichaam en geest, verbetert je zelfbeeld en het maakt een hoop endorfine aan. En we weten allemaal dat endorfine een natuurlijke feel good drug is, toch? Heerlijk legaal aan de drugs; high van geluk!

3. Slaap

Schoonheidsslaapje? ‘Goed humeur-slaapje’ zul je bedoelen! Het is algemeen bekend dat slaap ons lichaam helpt te herstellen van de dag en zorgt voor meer productiviteit gedurende de dag. Daarbij zorgt slaap ook voor happiness! Probeer een regelmatige bedtijd aan te houden waarin je minstens zeven uur slaap krijgt. Al schrijvende bedenk ik mij dat je je feestjes, je avondjes uit en je dansjes vooral niet moet skippen. Ik begrijp dat je niet altijd rond dezelfde tijd in bed kan liggen. Balance is key.

4. Breng tijd door met vrienden/familie

Volgens de Britse krant The Guardian is het matige contact met vrienden en familie één van de vijf spijtbetuigingen van mensen die stervende zijn. Diverse studies hebben aangetoond dat het samenzijn met vrienden en familie een groot verschil maakt in hoe blij en gelukkig je je voelt. Sociale contacten zijn dus zeer waardevol als het gaat om het verbeteren van ons geluk en humeur.

5. Help anderen

Om jezelf gelukkiger te voelen, moet je anderen helpen. Het besteden van twee uurtjes per week aan een ander is optimaal om ons eigen leven te verrijken. Denk bijvoorbeeld aan het opstaan voor iemand in de trein, het doen van vrijwilligerswerk, het vuilnis buiten zetten voor een oudere buurman, het bakken van een cake voor vrienden en familie en het trakteren van een dakloze op een ijsje.

6. Mediteer

Meditatie helpt je beter te focussen, geeft rust en creëert een gevoel van blijdschap en tevredenheid. Regelmatige meditatie zorgt ervoor dat je gelukkiger bent op de lange termijn. Denk niet te moeilijk: een kwartiertje per dag is al voldoende. Zet de wekker iets eerder, zoek een rustig plekje op, ga zitten en sluit je ogen. Uit onderzoek blijkt dat je al na een week positief verschil ervaart in stressniveau en humeur.

7. Zet jezelf op de eerste plaats

Tientallen meetings en deadlines, pizza eten met je beste vriendin, op de koffie bij je moeder, weekendje weg met vriendinnen, sporten, boodschappen doen, het huis schoonmaken en nog duizend andere dingen. Druk, drukker, drukst. Allemaal hartstikke gezellig (behalve dat schoonmaken dan), maar vergeet jezelf niet! Wees af en toe ook een goede vriendin voor jezelf. Zeg een keer ‘nee’ wanneer je moe bent en een vriendin je vraagt om een drankje te doen. Je bent niet gelijk een slechter persoon als je zo nu en dan eerst aan jezelf denkt. Integendeel, je creëert juist een betere ik inclusief meer balans en harmonie. Integreer jij al één of meerdere van bovenstaande punten in je leven? Of wat doe jij om lachend de dag door te komen? Share your secrets! REFERENTIES http://www.inc.com/jeff-haden/10-scientifically-proven-ways-to-be-incredibly-happy-wed.html http://www.purewow.com/entertainment/secrets-of-women-in-a-good-mood Chantal fitgirls

Chantal houdt van koken en bakken (en eten), kan zowat haar bed bij de sportschool neerzetten, zoekt een balans tussen sport en genieten, kan niet zonder pindakaas en chocola, is momenteel bezig met haar bachelorscriptie en is gek op het doen van salsadansjes.

 
Reacties
Categorieën