13 december 2017 
2 min. leestijd

7 redenen om toch wel te gaan sporten in de regen

7 redenen om toch wel te gaan sporten in de regen
Komt het met bakken uit de hemel vallen en valt jouw sportsessie letterlijk in het water? Of is het een perfecte smoes om niet te gaan sporten wanneer het regent? No way! In de herfst is een regenbui onvermijdelijk, je kunt er dus maar beter het beste van maken. Met deze zeven redenen kun jij toch jouw workout killen als het regent.

1. Start direct

Zodra jij de deur achter je dicht trekt kan het sporten beginnen. Het is al een hele stap dat jij je niet laat weerhouden door moedernatuur en jouw doorzettingsvermogen zijn al een staande ovatie waard. Begin je hardlooproute direct of pak ondanks de regen toch de fiets naar het sportterrein. Je bent nu toch al nat geregend dus kun je maar beter het beste uit jezelf halen. Go for it!

2. Personal space

Jouw hardlooproute of workout place zal een stuk rustiger zijn dan wanneer de lucht strakblauw is, en dus zullen er minder mensen voor je voeten lopen. Je kunt dus even genieten van je me-time tijdens je workout. Hoe erg is het om nat te worden als je daarna toch gelijk onder de warme douche stapt?

3. Energie boost

Geen zin om 's morgens je bed te ruilen voor een regenbui? Of voel jij je na een lange werkdag eigenlijk te moe om ook nog eens de regen te doorstaan tijdens een workout? Dan heb je het mis, die verfrissende regendouche zal jou juist een energie boost geven. In bed blijven liggen of op de bank hangen met Netflix aan zal zorgen voor een inkakker en kun je altijd nog doen, maar niet vandaag. De endorfine die vrij komt tijdens het sporten wordt heus niet weggespoeld door de regen.

4. Gezond

"Als het regent zit er meer zuurstof in de lucht", dit heb je vast wel eens iemand horen zeggen. Of dit nou waar is of niet, buiten sporten is lekker gezond en er stroomt zeker meer zuurstof naar je longen dan wanneer je op de bank blijft hangen. Daglicht zorgt ook voor een betere afstelling van de biologische klok, waardoor de hormoonhuishouding en het slaap- en eetpatroon beter worden gereguleerd. Daarnaast is de buitenlucht een stuk schoner dan de sportschool, wat namelijk een broeikas van bacteriën is.

5. Onthoud je doel

Natuurlijk zijn de eerste paar meters even bikkelen buiten. Uiteindelijk zul je de natuurlijke, verkoelende douche gaan waarderen, je hartslag schiet omhoog en je lichaamstemperatuur stijgt. Houd vooral je doel in je achterhoofd en vergeet niet waar je het voor doet.

6. Keep going!

Zorg dat je in beweging blijft, want in de regen stil staan zal ervoor zorgen dat je binnen no-time afgekoeld raakt. Dit is extra motivatie om dat laatste rondje helemaal uit te rennen en kortere of minder rustmomenten in te plannen. 7. Finish Het gevoel na het sporten vinden wij altijd heerlijk, maar na jouw workout in de regen zul jij je nog beter voelen. Je bent namelijk onoverwinnelijk en jij laat je niet tegenhouden door weer of door wind. De warme douche na afloop is een fijne traktatie voor jouw prestatie en je hebt energie voor tien voor de hele dag! Laat je niet tegenhouden door de regen en ga er voor! You go girl!
Reactie plaatsen