30 augustus 2017 
3 min. leestijd

7 redenen om aan yoga te beginnen (nee je hoeft niet lenig te zijn)

7 redenen om aan yoga te beginnen (nee je hoeft niet lenig te zijn)
Yoga is op dit moment hot & happening en dat is niet zomaar. In een tijd waarin we vooral zoekende zijn naar de verbinding met onszelf, kan Yoga je helpen om die verbinding te herstellen. Heb je er al eens over nagedacht om het een keer te gaan proberen? Dan kan ik je met deze 7 redenen misschien wel overtuigen...

Stijve harken opgelet

Als stijve hark (lees: korte hamstrings) stond Yoga ver van mij af, omdat ik dacht dat ik er super lenig voor moest zijn. Little did I know, want daar draait Yoga juist helemaal niet om. Het kan jouw kwaliteit van leven zelfs aanzienlijk verbeteren! Zoals je waarschijnlijk al weet zijn Lizzy en ik begonnen aan een opleiding tot Yoga Teacher (van De Nieuwe Yogaschool en Yoga Magazine) en hier zijn meerdere redenen voor. De belangrijkste reden voor FITGIRLS is dat we kennis en ervaring opdoen om onze eigen offline trainingen te gaan geven. Daarnaast levert het een enorme bijdrage aan onze persoonlijke groei, wat we weer met jou delen op ons platform. Dit zijn 7 redenen waarom Yoga je helpt om happy en in balans te blijven:

Je creëert meer rust en ruimte in je leven

Komt rust en ontspanning voor jou ook vaak op de laatste plaats in je lifestyle? In deze 'drukke tijd' is rust nemen juist zo waardevol en is de waarde ervan niet te onderschatten. Het blijft een uitdaging, I feel ya, maar door aan Yoga te doen creëer je rust in je hoofd en lichaam, waardoor je weer 'ruimte' ervaart voor je eigen creativiteit en meer controle krijgt over je eigen gedachtes en gevoelens. Ook je nachtrust verbetert door Yoga. Daardoor herstel je fysiek om weer vol in je kracht te komen staan.

Je wordt krachtiger

Yoga versterkt je lichaam en geest. Een krachtig lichaam geeft je letterlijk en figuurlijk stabiliteit. Hierdoor kan het wel tegen een stootje, en krijgt je mindset een boost om meer te geloven in jezelf en in de keuzes die je maakt. Een sport zoals boksen helpt mij hier al enorm bij, maar bij Yoga gebruik je vaak al je spieren in je lichaam. Hierdoor trek je je hele 'zijn' naar een hoger niveau.

Je leert jezelf beter kennen

In het dagelijks leven zijn we vooral bezig met wat er om ons heen gebeurt, maar door Yoga check je daar even uit om vervolgens in te checken in je lichaam en geest. Die verbinding zorgt ervoor dat je gehoor geeft aan je eigen gedachtes, gevoelens en emoties. Hierdoor besef je hoe je je echt voelt over jezelf en kun je dit veel beter erkennen en veranderen. Tijdens Yoga observeer je jezelf waardoor je je lichaam beter aanvoelt en makkelijker om kan gaan met de weerstand tijdens de oefeningen.

Je zit lekkerder in je vel

Omdat je door Yoga bewust bezig bent met je lichaam en geest, zul je hierin ontwikkelen en jezelf next level brengen. Je wordt fitter, sterker, bent (letterlijk) in balans en flexibeler! Je zult versteld staan wat je lichaam allemaal kan bereiken. Ik kan het weten, want ik merk dat ik steeds leniger en flexibeler word! Ook mijn houding en ademhaling verbeteren en ik voel dat de energie weer op de juiste manier door mijn lichaam stroomt.

Je focus wordt beter

Vind jij alles belangrijk? En wil je ook alles perfect doen? Voor mij is dit heel herkenbaar. Ik kan moeilijk mijn prioriteiten stellen maar sinds ik weet wat echt waarde voor mij heeft als persoon, focus ik me op de dingen die echt belangrijk zijn. Fysiek krijg je ook meer focus doordat je leert in balans te blijven tijdens de verschillende oefeningen.

Je leeft meer in het nu

De focus die je leert neem je ook mee in de momenten. Wat ik zo jammer vind is dat ik mezelf er nog weleens op betrap dat ik (bijvoorbeeld door mijn gedachtes of telefoon) niet in het moment ben en hierdoor er niet vol overgave van geniet. Het leven vliegt dan letterlijk aan je voorbij. Die momenten zijn alles wat we echt hebben! In het hier en NU. Yoga en meditatie helpen om veel bewuster en vol overgave van deze o-zo-waardevolle momenten te kunnen genieten.

Je groeit als (spiritueel) persoon

Ik ben vrij nuchter en sta ver van het woord 'zweverig' af. Toch is de spirituele en mentale ontwikkeling voor mij enorm waardevol, want je bent echt niet alleen fysiek op de mat bezig. Mentaal leer je vanuit de yogafilosofie enorm veel waar je in het dagelijkse leven wat aan hebt. Je komt dichterbij je eigen ik, je eigen energie en wat je in je hart draagt. Je bent minder bezig met wat er om je heen gebeurt en vooral bezig met wat er vanbinnen bij je gebeurt. En dat is waar Yoga voor mij om gaat!

Maak nu kennis met Yoga & Meditatie!

Wil je Yoga een keer uitproberen of wil je er meer over weten? 29 oktober organiseren we een huiskamersessie in Amsterdam waarin we je op een toegankelijke manier laten kennis maken met Yoga, meditatie en geven we je een mindset boost met onze #LETSGETREAL lezing. Omdat we het intiem en persoonlijk willen houden, is er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Houd onze kanalen goed in de gaten, volgende week kun je je hiervoor aanmelden!

Foto header: Marieke Duijsters

Reactie plaatsen