11 mei 2017 
2 min. leestijd

6x handige workout hairstyles

6x handige workout hairstyles
Een knot, een vlecht, een hoge staart, het kan allemaal! Heb jij geen idee meer hoe je je haar kunt stijlen voor een work-out, maar ben je die simpele staart wel een beetje zat? Wij hebben verschillende toffe haarstijlen voor je op een rijtje gezet! Of je nu kort of lang haar hebt, deze variaties zijn ideaal voor iedereen. Hoe hinderlijk is het als je haar in je gezicht hangt tijdens het uitvoeren van 50 burpees of 12 minuten lang kapot gaan op de loopband? We've all been there! Kies daarom altijd voor een sportproof haarstijl die wel tegen een stootje kan. Het juiste kapsel is namelijk wel belangrijk als het gaat om een killer workout. Mocht je vandaag naar de sportschool gaan, probeer dan eens één van deze haarstijlen uit. ;)

Workout haarstijlen

Tijdens of na een heftige workout zien we er niet altijd hot uit, maar gelukkig kun je dit enigszins voorkomen door je haar te combineren met verschillende soorten looks, zoals een staart, knot of vlecht. Wij hebben 6 super handige haarstijlen gevonden voor tijdens het sporten. De haarstijlen houden je haar goed uit je gezicht en je ziet er nog eens on fleek uit!

1. Knot met een hoofdband

Een knotje met een hoofdband is ideaal voor tijdens het sporten. Je hebt geen last van haar in je gezicht en alles zit strak naar achteren. Wil je dat je knotje tijdens het sporten goed blijft zitten, maak dan gebruik van elastiekjes, schuifspeldjes en een haarband. In de zomer maak ik, vanwege de warmte, graag gebruik van deze haarstijl. Het laatste wat je tijdens je workout wilt is onnodige afleiding. Alles zit super strak en mijn concentratie is dan on point!

2. Boxer vlechten

Deze vlechten kan ik helaas niet bij mezelf maken, maar als ik mijn moeder of een vriendin lief aankijk dan zit dat wel goed. De boxer vlechten zijn pretty met een vleugje badass. Wellicht heb je deze look ook voorbij zien komen bij de Kardashians. Mocht je dit willen uitproberen dan adviseer ik je om eerst te beginnen met de klassieke Franse vlecht. Zodra je dat onder de knie hebt wordt het een stuk makkelijker om de boxer vlechten te maken: je krijgt de haarstijl namelijk door twee strakke, Franse vlechten naast elkaar te vlechten.

3. Boxer vlecht in het midden

Bij deze look heb je slechts één boxer vlecht in het midden. Dit is de perfecte hairdo voor tijdens het sporten. Wil je je babyhaartjes ook in toom houden? Spray dan na het invlechten een beetje haarlak erin. Zo voorkom je dat ze ontsnappen tijdens je intensieve workout.

4. Paardenstaart

Ja ja, wie kent het niet. De makkelijkste en de handigste haarstijl voor tijdens het sporten ever! Om je paardenstaart sportproof te maken, kan je gebruik maken van twee elastieken tegelijkertijd. Dit zorgt er voor dat je staart niet uitzakt. Zelf maak ik gebruik van drie elastieken omdat mijn haar dik en zwaar is, maar dit hoeft niet per se. Wil je iets meer boost geven aan je paardenstaart? Doe de staart dan hoger op je hoofd en steek er eventueel een of twee bobbypins in. Houd de staart omhoog en schuif ze aan de achterkant (dus eigenlijk aan de onderkant) erin. Je staart krijgt hierdoor meer volume. Let wel op dat het in het begin even wennen kan zijn.

5. Paardenstaart met een vlecht

Dit is één van mijn favoriete haarstijlen voor tijdens het sporten. Het ziet er namelijk ook nog eens leuk uit! Pak twee elastieken. Maak met één elastiekje een paardenstaart en maak vervolgens in de paardenstaart een Franse vlecht. Onderaan de vlecht sluit je het af met een elastiekje. Tip: Je kan eventueel een haarbandje of haarlak gebruiken om losse plukjes haar uit je gezicht te houden.

6. Vissengraat vlecht

Oké, dit is nog even een dingetje. Ik moest een YouTube filmpje zo'n acht keer bekijken voordat ik dit vlekkeloos kon. Deze look is ultrastevig en ook nog eens super mooi. Tip: Maak je vissengraat vlecht in je paardenstaart. Maak dus eerst een paardenstaart en begin daarna met invlechten. Dit is wat ons betreft de makkelijkste manier, maar vergeet niet: practice makes perfect!
Reactie plaatsen