04 december 2017 
2 min. leestijd

5 tips waardoor jij weer motivatie krijgt om te sporten

5 tips waardoor jij weer motivatie krijgt om te sporten
Je ligt op de bank en hebt totaal geen zin om naar de sportschool te gaan. We've all been there, maar we geven niet op! Wij hebben voor jou de ultieme tips om jezelf toch naar de sportschool te slepen en een killer workout te doen. Het overkomt ons allemaal weleens, dat je gewoon echt geen zin of puf hebt om naar de sportschool te gaan. Meestal moet je gewoon gaan en er niet te lang over nadenken. Sporten en gezond leven doe je om jezelf beter te laten voelen in je lichaam en geest. Jij bent dus ook degene die naar de sportschool moet. Je kan het je zus of vriend helaas niet voor jou laten doen. Kom dus met die billen van de bank af en op naar de sportschool met deze vijf motiverende tips!

1. Voorbereiding is het halve werk

Je kunt je gedachtes natuurlijk niet voor de hele dag bepalen, maar voorbereidingen kunnen veel invloed hebben. Leg in de ochtend je sportkleren alvast klaar op een plek die goed zichtbaar is. Zorg ervoor dat je de spullen letterlijk niet kan ontwijken. Hierdoor zie je het al sneller als een taak die je vandaag 'moet' gaan doen. Ga je 's avonds na een lange werkdag nog sporten? Trek dan je sportspullen meteen aan als je thuiskomt, zo heb je geen tijd om te twijfelen. Als je al meerdere trainingen hebt overgeslagen en de motivatie aan het verliezen bent is het ook motiverend om een nieuwe sportoutfit te scoren. Je kunt dan natuurlijk niet wachten om daarin te shinen in de sportschool.

2. Voorkom een inkak moment

Het is heerlijk om op de bank te liggen met een warm dekentje over je heen en een kop thee in je hand. Het is alleen wel veel lastiger om jezelf dan nog van de bank af te krijgen en naar de sportschool te gaan. Zorg er dus voor dat je geen inkak moment kan krijgen. Wanneer je bezig bent, blijft je energielevel ook hoog. Als je met één hand de bank of Netflix aanraakt, weet je lichaam dat het tijd is om te chillen. Dat gaat alleen niet gebeuren! Probeer dus op het moment dat je niks meer te doen hebt naar de sportschool te gaan. Stiekem helpt het misschien juist wel om te bedenken dat je daarna heerlijk languit op de bank mag chillen met een warme deken en een goeie serie of film.

3. Bedenk van te voren wat je gaat doen

Misschien heb je een sportschema van je sportschool gekregen, maar als je dat niet hebt is het handig om er eentje te maken voor de dag(en) dat je gaat sporten. Bepaal van tevoren welke spiergroep je gaat trainen en welke oefeningen je daarbij gaat doen. Zo kom je voorbereid de sportschool binnen en weet je precies wat je te wachten staat. Je kan ook zelf bepalen hoelang je gaat sporten. Zo sta je niet te treuzelen en te twijfelen in de gym, ben je er niet de hele avond aan kwijt en heb je daarna nog tijd om andere leuke dingen te doen.

4. Waarom ben je gestart?

Iedereen is met een reden begonnen met sporten. Yoga om meer tot rust te komen. Kickboksen om je energie er uit te gooien. Fitness om meer spierenmassa te krijgen. Het maakt niet uit wat voor reden of welke sport. Het is wel belangrijk dat je onthoudt waarom je bent begonnen. Kijk terug naar het begin en besef hoe ver je al bent gekomen, of wat je juist nog wilt zien veranderen. Wanneer je even stilstaat bij deze dingen krijg je weer meer motivatie om te gaan sporten.

5. Maak een playlist

Zelf halen wij heel veel energie uit muziek. Zoek voor het sporten een goede up tempo/good feeling playlist op en download deze op je telefoon. Luister deze playlist thuis al op een box of met oordopjes als er nog meer mensen thuis zijn. Hierdoor kom je al in een good mood en kan het alleen nog maar beter worden op het moment dat je aan het sporten bent. Neem voor tijdens het sporten oortjes of een koptelefoon mee en je kan hard gaan op de lekkerste muziek. Door de muziek ben je ook minder snel afgeleid en kan jij je helemaal op de workout focussen. Vanaf nu geen slappe smoesjes meer en knallen met die workout!
Reactie plaatsen