03 oktober 2016 
1 min. leestijd

6 redenen waarom je huisdier je gezond maakt!

6 redenen waarom je huisdier je gezond maakt!
Een hond, kat, papegaai, konijntje of welk dier dan ook: we worden allemaal heel vrolijk en blij van onze huisdieren en ze zijn vaak een echte toevoeging aan de familie. Niet alleen zijn beestjes goed voor je humeur, maar uit onderzoek is gebleken dat ze ook nog eens je gezondheid een boost kunnen geven. In het kader van Dierendag is het dan ook extra leuk om daar eens op in te gaan!
  1. Ze kunnen je bloeddruk en cholesterol verlagen
Even een momentje tussendoor waarbij je je dier tussen de oren kriebelt of even fijn aait. Je huisdier wordt er gelukkig van én het verlaagt ook nog eens je bloeddruk: het aaien van je beestje heeft meer voordelen dan je zou denken. Daarnaast helpen de dagelijkse wandelingen er ook nog eens aan mee dat je cholesterol- en triglyceridengehalte lager wordt.
  1. Ze kunnen allergieën voorkomen
Ja, het kan echt: dankzij je huisdier is het mogelijk dat je minder allergische reacties hebt! Kinderen van zes maanden oud die met dieren opgroeien hebben minder kans om aandoeningen te ontwikkelen. Denk hierbij onder andere aan eczeem en astma. Doordat de kinderen al vroeg te maken krijgen met de huidschilfers en allergenen raken ze hieraan gewend en in zekere zin immuun voor.
  1. Je relatie wordt er beter van
Wil je zelf heel graag een hond/kat/vogel, maar is je vriend(in) er niet zo'n fan van? Als je close bent met je huisdier kan dat er ook voor zorgen dat de relatie met je vriend(in) en zelfs je vrienden een stuk sterker wordt. Overhalen dus, die lover van je!
  1. Je krijgt er een betere conditie van
Een wandeling maken met de hond om deze uit te laten zorgt natuurlijk al voor wat extra lichaamsbeweging, maar als je hond je hardloopmaatje is zorgt dit voor een nog betere motivatie om toch die paar extra kilometers te gaan hardlopen. En wees nou eerlijk, wie kan er nou nee zeggen tegen zo’n lief, schuin snoetje?
  1. Je huisdier kan pijn verlichten
Je kent dat gelukzalige gevoel vast wel: dat moment wanneer Fluffy je met die lieve oogjes aankijkt, waardoor je eigenlijk direct al week wordt. Als je een huisdier hebt kan het zijn dat er meer endorfine wordt aangemaakt in je lichaam waardoor je je dus gelukkiger voelt. Dit geluksgevoel kan op zijn beurt weer pijn verlichten.
  1. Je zelfvertrouwen wordt er beter van
Last but not least: huisdieren geven je onvoorwaardelijke liefde als je ze de aandacht en liefde geeft die ze nodig hebben en verdienen. Je zelfvertrouwen- en waardering kan verbeteren door de intense liefde die je huisdier je geeft.
Reactie plaatsen