09 februari 2017 
3 min. leestijd

6 redenen om vandaag nog sportschoenen aan te trekken

6 redenen om vandaag nog sportschoenen aan te trekken
Wat is dat toch met die hele sporttrend? Sporten vergt veel van je lichaam. Het kost tijd. Spierpijn. Bloed, zweet én tranen. Deze struggles kent iedereen wel denk ik. Toch is sporten ook heel goed voor je. Je zult je een stuk fitter, energieker en sterker gaan voelen. Er zijn genoeg mensen die elke dag naar de sportschool gaan. Maar wat is hun geheim? Wat is hun motivatie om te sporten? Dat het gaat om er beter uit te zien is even een bijzaak. Het is nu eenmaal een feit dat de meeste mensen sporten om er beter uit te zien, and that’s okay. Maar er zijn vast redenen die dieper liggen. Wat motiveert je nu echt? Kijk eventjes diep vanbinnen, wat is nu écht de reden waarom jij wilt sporten? Waarom wil jij er beter uitzien? In principe was de voornaamste reden bij mij om er beter uit te zien, maar de echte reden lag dieper. Ik was ongelukkig. Ik haatte mijn lichaam en ik was onzeker. Een sterke motivatie dus om er écht wat aan te veranderen. Waarom zou je ook maar één seconde ongelukkig zijn met je eigen lichaam? Met deze 6 tips vind jij de motivatie om die sportschoenen aan te trekken en ook een positieve boost te krijgen!
  1. Sporten is leuk!
Sporten lijkt eerst misschien vervelend en een hele opgave, maar dit hoeft niet zo te zijn. Doe iets wat je leuk vindt! Ga dansen, ga hardlopen, ga gewichten heffen, ga tennissen, you name it. Sporten zal je een enorm goed gevoel geven en je zult je fitter en energieker dan ooit voelen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat er een relatie is tussen lichaamsbeweging en verhoogde feel-good hormonen. Door te sporten zal je je dus een stuk beter voelen en lekkerder in je vel zitten.
  1. Harder, better, faster, stronger
Je wordt sterker, slanker én gelukkiger en daardoor zal je ook en stuk sterker in je schoenen staan. Als je elke dag iets zwaarder tilt, zal je sterker worden. Als je elke dag een stukje sneller rent, zal je sneller worden. Wanneer je steeds beter in staat bent om iets te doen, zorgt dit ervoor dat je dingen steeds beter beheerst en er dus steeds beter in wordt. Je wordt beter en daarom zal je er ook meer plezier in krijgen. Dit motiveert je om nóg zwaarder te tillen, nóg harder te rennen en nóg beter te worden.
  1. Only you can make YOU happy
Wanneer jij blij bent met jezelf, zal je dit ook uitstralen naar anderen. Als jij niet goed voor je lichaam zorgt, straal je dit vaak ook uit naar de mensen die dicht bij je staan. Een goede relatie met jezelf is de eerste stap op weg naar een goede relatie met anderen. Wanneer je bijvoorbeeld een keer een avondje stappen, lunchen met vriendinnen of een filmavondje overslaat omdat je wilt sporten of even gezond wilt eten is dit niet egoïstisch. Je kiest voor jezelf! Er komen vast nog genoeg van dit soort avondjes. Jouw beste versie is er een die constant uitgedaagd en verbeterd wordt met een kick-ass workout!
  1. Je kan sporten
Het is makkelijk om sporten als een karwei te zien en daarom maar gewoon lekker op de bank te blijven liggen. Maar bekijk het van een andere kant: sporten is een zegen, je kán sporten! Je hebt niet alleen de kennis en de middelen om te sporten, maar je hebt een gezond lichaam dat kan sporten. Niet iedereen heeft die zegen.
  1. Je wilt er beter uitzien
Oké... Hier zijn we allemaal wel een beetje schuldig aan denk ik. Naast dat sporten je echt een goed gevoel geeft, wil je er natuurlijk ook gewoon goed uitzien. Je wilt lekker in je eigen vel zitten en gelukkig zijn met je lichaam. Sporten kan je hier zeker bij helpen, maar vergeet niet dat je goed bent zoals je nu bent! Je lichaam haten gaat dit proces alleen maar tegenwerken, omdat je het dan wilt overhaasten. Bekijk het zo: 'Ik ben goed zoals ik nu ben, maar ik werk aan een betere versie van mezelf'.
  1. I workout so I can eat more
Wanneer je sport verbrand je heel veel energie. Sporten gaat samen met calorieverbruik, spieropbouw, vetverbranding en versnelling van je metabolisme. Het is daarom belangrijk dat jouw lichaam van genoeg energie is voorzien zodat het motortje blijft werken. Je kan sporten ook als een soort van compensatie zien. Heb je bijvoorbeeld een feestje met vriendinnen waar heel de tafel vol staat met allemaal lekkere hapjes en drankjes? Compenseer dit dan door lekker te sporten. Ben je al onderweg naar de sportschool? Succes!
Reactie plaatsen