31 maart 2017 
2 min. leestijd

6 redenen om alleen op reis te gaan

6 redenen om alleen op reis te gaan
Ben jij een echte reisgek en wil je het liefst nu meteen op avontuur, maar heb je niemand om mee te gaan? Ga alleen! Het klinkt misschien gek of saai, maar alleen reizen heeft juist heel veel voordelen! Vakantie is een goed moment om tot rust te komen en ook om jezelf te leren kennen. Ik ben erg op mezelf en vind het soms lastig om een hele week met één persoon door te brengen. Alleen op vakantie gaan kan dan de ultieme oplossing zijn. Natuurlijk is de vrijheid niet het enige voordeel aan een solo vakantie. Na het lezen van de volgende zes punten ben jij vast ook helemaal hooked!

1. Je leert om je aan te passen aan iedere omgeving

Reizen naar verschillende bestemmingen en tijd investeren om deel uit te maken van een bepaalde cultuur met verschillende talen leren je om je aan te passen aan iedere situatie. Je weet dat je iedere keer weer in het diepe gegooid wordt, maar altijd een manier vindt om ermee om te gaan. Een nieuwe cultuur kan heel spannend zijn, want je wil meteen een goede indruk achterlaten. Super goed voor je zelfvertrouwen!

2. Je voelt je dankbaar

Je bent ver weg van huis en je realiseert je hoe gelukkig je mag zijn met alles wat je hebt. Een bed, airco, schone lucht en water. Met geluk ook nog zon! Iedereen die je ontmoet investeert tijd in jou en probeert jou te helpen met de reis die je maakt. Deze mensen hebben allemaal een positieve invloed op jouw leven en daar mag je best dankbaar voor zijn.

3. Je filtert het drama weg uit je leven

Op vakantie geniet je van ieder moment, je leeft in het nu en elke ervaring is mooi. Dit laat je beseffen hoe goed je het hebt. Thuis klagen we vaak over dingen die er eigenlijk helemaal niet toe doen. Je waardeert de kleine dingen en het opent je hart voor positieve gedachten en gevoelens.

4. Je wordt een inwoner van de wereld

Dit klinkt misschien heel gek, want we leven natuurlijk allemaal op de wereld. Maar wanneer je in ieder land op je gemak bent maakt het voor jou niet uit in welk land je woont. Elk land heeft zijn eigen charmes en dit geeft je het gevoel dat je overal thuishoort.

5. Niets moet

Je leert de kleine dingen meer te waarderen. Je loopt overal naartoe, verbruikt minder water, leeft in een simpele kamer. Je hebt geen dagelijkse verplichtingen meer en dit geeft je veel vrijheid. Wij zijn het gewend om altijd te haasten en te stressen. Wanneer je in een ander land woont is dit misschien wel helemaal anders. Je moet echt mee gaan met het ritme van de bevolking en dit kan heel rustgevend zijn als je de Europese drukte gewend bent.

6. Je zelfvertrouwen neemt toe

Wanneer je terug moet vallen op jezelf en verder alleen maar vreemden om je heen hebt, kom je er snel achter wat je grenzen zijn. Je moet jezelf soms pushen om door deze periode heen te komen. Wanneer je over je grenzen heen gaat en merkt dat je dit aan kan geeft dit je zelfvertrouwen een enorme boost! Je ontmoet nieuwe mensen en moet af en toe buiten je comfort zone gaan. Je moet mensen aanspreken om dingen te kunnen regelen en dit vergt wel wat zelfvertrouwen. Als je ziet dat je dit allemaal durft houdt niemand jou meer tegen! Het blijft natuurlijk altijd spannend om zo'n stap te zetten en ervoor te kiezen om alleen op reis te gaan. Je kan het ook eens uitproberen door maar twee dagen alleen weg te gaan. Let’s go!
Mariska
Door

Mariska

op 31 Mar 2017

Zeker waar! Ik ben naar het buitenland geweest voor studie (natuurlijk niet hetzelfde) maar het kan zoveel toevoegen aan je persoonlijke ontwikkeling!

Tess van den Dop
Door

Tess van den Dop

op 10 Apr 2017

Wat gaaf dat je naar het buitenland geweest bent voor je studie! Het blijft heel leerzaam en spannend om zoiets helemaal alleen te doen!

Reactie plaatsen