24 mei 2016 
2 min. leestijd

#6 Op weg naar herstel: "Elk nadeel heeft zijn voordeel"

#6 Op weg naar herstel:
In lichamelijk zware tijden, wordt het voor je positieve mindset ook niet altijd makkelijker. Alles gebeurt om een reden en Soof kwam er na haar zware rugoperatie achter dat haar werk als lifestyle coach haar echt voldoening geeft. Tijd dus om een nieuwe weg in te slaan. "Elk nadeel heb z'n voordeel" zoals de bekende voetballer Cruijf ook wel zei. En daar geloof ik oprecht in. Afgelopen jaar was voor mij een jaar met objectief veel tegenslagen, ik kreeg te kampen met ernstige rugklachten en ik moest uiteindelijk een zware rugoperatie ondergaan. Los van de fysieke klachten, was afgelopen jaar psychisch ook een enorme omschakeling voor mij. Van een echte bezige bij -ik werkte in die tijd fulltime als psycholoog en runde daarnaast nog een goedlopende webshop- kon ik opeens alleen nog maar op bed liggen onder invloed van zware pijnstillers. Ondanks dit alles heb ik me nooit een slachtoffer gevoeld. Ik ben altijd positief gebleven en ik van het goede uit blijven gaan.

Sterker dan ooit

Ik geloof dat alles gebeurt met een reden en nu, ruim vier maanden na mijn operatie, voel ik mij psychisch sterker dan ooit. De fysieke revalidatie zal nog zeker wel een half jaar duren, maar ik voel me alsof ik psychisch alles aan kan. Door het afgelopen jaar heb ik een veel beter beeld gekregen van wat ik belangrijk vind in het leven. Ik stelde mijzelf de vraag: wat geeft mij energie en wat kost mij energie? Na het opmaken van deze balans kwam ik tot de conclusie dat, alhoewel mode mijn persoonlijke passie is, mijn werk als psycholoog/coach mij de ultieme voldoening geeft. Anderen mensen helpen en inspireren; er is voor mij niets mooiers dan dat. Daarom besloot ik twee weken terug mijn webshop en mijn winkel te sluiten en een nieuwe weg in te slaan. Aankomend jaar zal ik mij volledig gaan richten op mijn werk als psycholoog en mijn werk als lifestyle coach.

Positief denken, kun je leren

Ik geloof oprecht dat mijn positieve mindset enorm heeft bijgedragen aan mijn herstel, maar positief blijven denken in moeilijke tijden is lang niet altijd zo makkelijk als het klinkt. Het goede nieuws is wel dat iedereen het kan leren. Ga uit van je kracht en dan kun je de hele wereld aan! Wil je een eerste stap maken in het leren om positief te denken? Begin dan met deze kleine stap: koop een mooi schrift en houd daar elke dag bij wat er die dag voor een positieve dingen gebeurd zijn. Dit hoeven absoluut geen grote dingen te zijn, let juist op de kleine dingetjes, bijvoorbeeld: "ik moest even lachen toen ik mijn dochtertje zag spelen", of "ik voelde een klein geluksmomentje toen ik de lammetjes in de wei zag". Gewoon kleine alledaagse dingetjes. Je zult zien dat je deze dingen ook beleeft in "slechtere tijden". Door deze “geluksmomentjes” bij te houden in een schriftje kun je op slechtere momenten terugkijken en zo weer in een positievere mindset komen. Een kleine stap, maar met een grote impact. And remember "slow progress is better than no progress."

"Be Unique" en ga samen met So V op zoek naar jouw persoonlijke gezonde levensstijl. Nieuwsgierig geworden?? Neem dan snel een kijkje op www.sovschoice.com voor meer info of neem vrijblijvend contact op via info@sovschoice.com.

Reactie plaatsen