07 december 2017 
2 min. leestijd

Deze 6 dingen herkennen allen vrouwen

Deze 6 dingen herkennen allen vrouwen
Ondanks dat wij vrouwen, vooral voor mannen, vaak eigenzinnig en een beetje awkward kunnen zijn, zijn we vooral mooie sterke wezens en moeten we elkaar steunen in goede en slechte tijden. We doen er alles aan om er goed uit te zien, om ons goed te voelen en hebben onze eigen gewoontes en behoeftes. Dat maakt ons uniek, maar met veel dingen zijn we eigenlijk gewoon hetzelfde. Deze zes dingen hebben alle vrouwen met elkaar gemeen...

1. We hebben niks om aan te trekken

De meeste vrouwen houden van winkelen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe schoenen, truien, broeken, tassen en ga zo maar door. Met genoeg spullen in onze kast, zijn we altijd op zoek naar meer. We houden er namelijk van om met de trends mee te gaan. Terwijl je laatst nog je garderobe hebt aangevuld, heb je opeens geen kleding meer om aan te trekken. Ondertussen liggen er nog kledingstukken in je kast die je nooit hebt gedragen en waar het prijskaartje nog aan hangt. Probeer eens out of the box te denken door niet met de trends mee te gaan en maak eens nieuwe combinaties met de kledingstukken die je al in je kast hebt hangen. Be creative!

2. Complimentjes vinden we ongemakkelijk

Dames, geef even toe: we doen er álles aan om er goed uit te zien, we zien er graag verzorgd uit en dat is oké! Waarom vinden we dan opeens het moment dat we een complimentje krijgen awkward? We proberen de beste versie van onszelf te zijn en dat mag zeker een keer beloond worden. Probeer eens geen excuus te bedenken en schaam je niet als je een complimentje krijg. Het maakt ons niet uit wat het levensverhaal achter die broek is en zeg gewoon een keer dankjewel. You’re welcome.

3. ‘Omdat we vrouwen zijn’ gebruiken we als smoes

We mogen er trots op zijn dat we vrouwen zijn, maar dit gebruiken we soms als excuus en dat is niet de bedoeling. Iedereen is wel eens chagrijnig en dat mag geaccepteerd worden. Het is alleen niet altijd de schuld van onze menstruatie dus zoek er eens geen excuus achter, vrouwen zijn ook maar mensen. Snak je een keer naar chocolade? So be it en neem een keer die reep! Chocolade is altijd een goed idee en mag ook buiten je menstruatie om gegeten worden. Kies er wel bewust voor en zorg dat je er geen schuldgevoel aan over houdt, balance is the key.

4. We zeggen iets anders dan we vinden

Ja. Nee. Nee. Ja. We zeggen ja en soms bedoelen we ja maar we bedoelen soms ook nee en andersom. Volg jij het nog? Wat willen we nou eigenlijk zeggen en waarom doen we dit via de lastigste weg? Waarom zeggen we niet gewoon direct wat we vinden? Nee, we maken het de mannen en iedereen om ons heen gewoon even moeilijk door iets anders te zeggen dan we eigenlijk vinden. We houden er van om de moeilijke weg te kiezen en zijn dan teleurgesteld als het niet op de juiste manier wordt begrepen. Vrouwen zijn ontzettend lastig, heeft iemand misschien een boek om de vrouw te kunnen begrijpen?

5. We komen o-ver-al achter

Hartstikke leuk die verhalen die ons worden verteld, maar negen van de tien keer kennen we het verhaal al. We zijn ontzettend nieuwsgierig en hebben vaak bevestiging nodig op wat ons wordt verteld. We pluizen alles uit, of dit nou via social media is of via andere mensen, we komen er toch wel achter. Geheimen houden voor vrouwen is dus onmogelijk.

6. We zijn goede scenario schrijvers.

We zoeken overal iets achter, letterlijk overal. Wij vrouwen bedenken altijd twintig andere verhalen na het horen van één antwoord. Er spoken waarschijnlijk nu al verschillende verhalen in jullie hoofd rond. De rest kunnen jullie dan zelf wel invullen, toch? We weten allemaal dat wij vrouwen niet de makkelijkste zijn, maar we bedoelen het met een goed hart. #Girlpower.
Reactie plaatsen