22 december 2016 
3 min. leestijd

5x waarom feestkleding eigenlijk echt om te janken is

5x waarom feestkleding eigenlijk echt om te janken is
We kunnen er nu echt niet meer omheen: it's Christmas time! Met Kerst en Oud & Nieuw voor de deur zijn we ook op het Fitgirls HQ al helemaal in de feeststemming, dus een kerstdiner mocht natuurlijk niet ontbreken. Hartstikke gezellig en super tof allemaal; good vibes all the way! Maar bij een feestelijk diner moet ook die 'feestkleding' weer uit de kast. En we vinden het nu eindelijk eens tijd worden om het toe te geven: eigenlijk is feestkleding gewoon echt een bitchass drama. De mannen mogen dan strak in pak verschijnen alsof het niets is: dit is wel even een ander tafereel voor de dames. Alleen al die partyprep is om moe van te worden. Nog even een setje fake nagels en wimpers halen, je haar dat met geen mogelijkheid in de krul wil, en dan die kleding... Om te huilen gewoon, want om de één of andere reden zit feestkleding gewoon nooit fijn. Nooit. Terwijl ik tien minuten voor de partyfun nog steeds worstelde met mijn plakbeha, Cilla haar lippen nog moest bijstiften en Alaïa al een ladder in haar panty te pakken had, vroegen we ons af: is er eigenlijk wel iets aan een feestoutfit dat wél feestelijk is?

5 redenen waarom feestkleding eigenlijk echt om te janken is

1. Het zit nooit zoals het moet zitten

Of je nu een strak jurkje aan hebt of chique dress pants: het blijft nooit zitten zoals gepland. Die prachtige kanten beha die je hebt aangeschaft voor deze gelegenheid zit eigenlijk toch behoorlijk kut, maar hij staat zo mooi onder je mesh top... Die doe je dus waarschijnlijk ook nooit meer aan. In je nieuwe jurkje vraag je je af hoever je kunt bukken tot het niet collega-proof meer is en je broek kruipt nét teveel op tot het punt waar het oncomfortabel en awkward wordt. Oh, holidays.

2. Panty's

Met panty's hebben we allemaal denk ik wel een haat-liefdesverhouding. Ja, je kunt je outfit er meer edge mee geven. Of klasse. Of sexyness. En tijdens de feestdagen doen we dus vaak een panty aan, maar wat een verschrikkelijke dingen zijn het eigenlijk. De hele avond ben je aan het sjorren en hijs je 'm op tot onder je oksels omdat dat ding weer afzakt, zelfs als je er strakke (boxer)shorts overheen doet (wat het geheel overigens nou ook niet veel sexier maakt...). En dan niet te spreken over de ladders die spontaan overal vandaan lijken te komen. Serieus, what's the deal with that? Je hoeft alleen de deur maar uit te stappen en BOOOM... There it is. En als je panty de reis wel heeft overleeft check je de hele avond hysterisch of je niet ergens tegenaan schuurt (wat uiteraard sowieso standaard gebeurt, je nooit een reserve geval meeneemt, en dus echt wel weet dat je straks weer halfnaakt over straat moet). Wat. Een. Hell.

3. Plak beha's/strapless beha's

Volgens mij hoeven we dit niet eens toe te lichten. Als je een off-shoulder top of jurkje hebt zijn strapless beha's een echte uitkomst. Daarmee heb je tenminste nog enige zekerheid dat ze in ieder geval om je lichaam blijven zitten dankzij de band achter, ook al moet je ze vaak ophijsen omdat je boobies er zowat uitvallen. Maar plak beha's, die zijn gewoon een dikke nee. Degene die deze dingen heeft uitgevonden heeft óf zelf geen tieten óf hele rare, no doubt. Jurken met open rug zijn the shit en alles, maar hoe dan ook: doe er gewoon géén plak beha onder. Je bent er, zonder overdrijven, gegarandeerd de hele dag mee in de weer. Om maar niet te spreken van het feit dat die dingen he-le-maal geen steun bieden. Gewoon niet. Never again.

4. Het is winter...

En winter is koud. Laten we dat even duidelijk hebben. Tenzij je de Kerst op Curacao doorbrengt (you lucky bastard!) is er een dikke kans dat het gewoon vriest. Het is standaard te koud om normaal over straat te kunnen, dus op Tweede Kerstdag schuif je met een driedubbele blaasontsteking aan tafel. Kunnen we volgend jaar de feestdagen in good-old foute kerstsweater-stijl vieren?

5. Hakken

Last but not least: bij feestkleding worden vaak hakken gedragen. Natuurlijk kun je voor een paar classy schoenen kiezen of ga je gewoon lekker op je sneakers (groot gelijk), maar ik denk dat het merendeel de extra centimeters voor deze gelegenheid wel uit de kast haalt. Daar moet je het dan de hele avond op vol zien te houden. Je denkt dat je er onderuit kunt komen door de hele avond aan tafel te blijven zitten. Tot de champagne uit de kast wordt gehaald en jullie gezellig gaan staan borrelen en dansen op Christmas karaoke... Jeeeeejjjj.
Reactie plaatsen