25 november 2016 
2 min. leestijd

Van deze 5 foodies krijg jij een jaloersmakende huid!

Van deze 5 foodies krijg jij een jaloersmakende huid!
Je kent het vast wel: de ene week heeft je stralende huid echt the time of its life en is er geen puistje te bekennen. De volgende dag word je wakker met een enorme knoepert op je neus, kin, voorhoofd - waar dan ook. Help! Onzuiverheden hebben we allemaal weleens en zo onderhand weten we ongeveer wat we het beste niet kunnen eten (farewell lieve chocola). Maar weet je ook welk eten wél goed is voor je huid? We willen allemaal wel zo'n mooi gezichtje waar geen puistje of onzuiverheid op te zien is. Helaas zijn we niet allemaal zo blessed met een goede huid... Dikke kans dat ook jij er foundation, crémepjes en andere beauty-producten op smeert om het allemaal wat minder zichtbaar te maken. Snappen we, maar vergeet dan niet om het er goed af te schrobben aan het eind van de dag en was altijd je handen voordat je aan een puistje zit. Zo voorkom je dat het nog verder gaat ontsteken. Om je huid een beetje op weg te helpen hebben wij vijf keer de beste foodies voor je op een rijtje gezet. Kun jij ook eindelijk genieten van die schone, gezonde en gladde huid. Yay!

1. Appel

Houd jij ook zo van een sappige appel op z'n tijd? Goed nieuws! Je huid kan er een stuk gladder van worden doordat je poriën strakker worden. Daarnaast kunnen mensen met acne en/of een vettige huid, net als bij nummer vijf, veel baat hebben bij de ronde vrucht.

2. Peer

Van deze heerlijke, sappige vrucht wordt je lichaam niet alleen vanbinnen heel blij, maar ook vanbuiten! Het gaat de zichtbare ouderdom tegen en door de vitamine C ziet je gezicht er een stuk jonger en frisser uit. Net als bijna alles wat we hier noemen helpt peer je huid de schade door de zon tegen te gaan én er zitten ook nog eens superveel mineralen in. Helemaal top, dus!

3. Druiven

Ahh, deze staan standaard bij mij in de koelkast! Heerlijk tussendoor én ook nog eens een geweldige oppepper voor de huid. Het gaat veroudering tegen en zit bomvol vitamine D, C en E als bescherming tegen die geliefde zon. In druiven zit ook een stofje dat ontstekingen in je huid tegengaat. Zeker even een doosje halen dus als je veel last hebt van puistjes en onzuiverheden.

4. Boerenkool

In landen als Amerika lijkt boerenkool de laatste tijd een complete hype te zijn geworden. En dat is natuurlijk niet voor niets, want kale is über! Het is rijk aan vitamine A, C en K. Goed nieuws voor je huid: vitamine A houdt je huid schoon en gezond. Daarnaast gaan al deze vitamines ook weer de schade van zonnestralen tegen en helpen ze om jouw huid te laten shinen. Niet zo'n fan van het old-but-gold boerenkool prakkie? Zoek dan eens wat smoothie-recepten met boerenkool op. Beetje fruit erbij en je proeft het niet eens meer!

5. (Fles) pompoen

Pumpkin-lovers opgelet! Halloween mag dan misschien voorbij zijn, maar de pompoen kun je natuurlijk ook gebruiken voor... juist: eten! Waar de flespompoen goed helpt bij een vettige huid en om acne tegen te gaan, is de normale pompoen juist de saver voor een droge huid. Zeg maar bye-bye tegen scrubben tot je huid rood ziet! Beiden zitten ook nog eens vol met vitamine A en C, voor een prachtige glow. Gelukkig hebben we genoeg pompoenrecepten voor jullie klaarstaan!
Reactie plaatsen