04 december 2017 
2 min. leestijd

5 x originele en lekkere Sinterklaasrecepten

5 x originele en lekkere Sinterklaasrecepten
Sinterklaas is weer in het land. De cadeautjes zijn gekocht, het hout voor de open haard staat klaar en de happy socks zijn aan. Kortom, laat de gezelligheid maar komen! Er is alleen nog één klein probleempje: je hebt geen hapjes of drankjes in huis, je bent totaal inspiratieloos en hebt geen idee wat je voor pakjesavond moet bereiden. No worries, wij helpen je! Geef een Sinterklaas-twist aan deze heerlijke recepten en de monden zullen open vallen. Haal alvast genoeg speculaaspoppen in huis en zet de sinterklaasliedjes maar alvast aan want wij hebben de lekkerste sinterklaasrecepten voor jullie verzameld.

1. Sint Smoothie

Probeer eens niet met een glas wijn de avond te beginnen maar doe eens gek! Deze heerlijk Sinterklaas smoothie zal in de smaak vallen bij jong én oud. Met banaan, yoghurt, cacaopoeder en speculaaskruiden zet je deze heerlijke smoothie in een handomdraai op tafel. Kom direct in de Sinterklaas vibe met deze smoothie!

2. Kruidnootjes

Naast alle chocoladeletters, suikermuisjes, taaitaaipoppen en schuimpjes mag dit zeker niet ontbreken op pakjesavond: de kruidnoten! Wij hebben voor jullie een gezondere versie van de kruidnoten gevonden om toch nog op een wat ietwat bewuste manier te genieten van de feestdagen... Voor de glutenvrije chicks onder ons, wees niet getreurd! Ben je het zat om al die lekkernijen niet te mogen eten? Wij hebben deze heerlijke glutenvrije kruidnoten voor jullie. Zet dit lekkere tussendoortje op tafel tijdens het uitpakken van de cadeautjes.

3. Gevulde no-bake speculaas

Deze snack maakt het uitpakken van cadeautjes veel leuker: gevulde speculaas. Speculaas is van zichzelf al verrukkelijk, maar dit recept is nog net iets lekkerder. Wat wil je nog meer? Dit recept is bereid met gezondere ingrediënten en vraagt om iets meer aandacht om het te maken. Open haard aan, theetje erbij en maken maar..

4. Pepernoten parfait

Dit is een van onze favorieten: de pepernoten parfait! Dit originele recept is perfect om de avond mee te eindigen en is super makkelijk om te bereiden. Door gebruik te maken van gezondere ingrediënten, kun je heerlijk genieten van dit dessert. Zelfs Sinterklaas blaas je van zijn stoel af met dit recept!

5. Pepernoten crumble

Ben je niet zo'n fan van parfait? Dan hebben we een ander alternatief voor jullie: pepernoten crumble. Maak lekker je handen vies tijdens het bereiden van dit recept en geniet daarna heerlijk van de warme crumble uit de oven. Het blijkt maar weer dat je álles lekker kunt maken met pepernoten ;).   Met deze heerlijke recepten extra genieten van de feestdagen. Sinterklaas is ten slotte maar één keer per jaar, helaas... Welke ga jij als eerste maken? Fijne Sinterklaas!
Reactie plaatsen