16 maart 2017 
2 min. leestijd

5 tips om je verkoudheid te overleven

5 tips om je verkoudheid te overleven
Ben je verkouden? Maak je geen zorgen, je bent zeker niet alleen. Tijdens je verkoudheid kunnen de symptomen verschillend zijn. Denk hierbij aan opgezette klieren, hoofdpijn en een verhoging van de lichaamstemperatuur. Gelukkig zijn er talloze natuurlijke producten te vinden in je eigen keuken! Al deze natuurlijke producten kunnen daadwerkelijk van belang zijn voor je herstel. Ben je te lui om langs de apotheek te gaan? No problemo, in je eigen keuken kom je al een eind. Overleef je verkoudheid met deze 5 gouden tips! Het is belangrijk om te weten dat een typische verkoudheid zeven tot tien dagen duurt. Dit kan voelen als een eeuwigheid wanneer je te maken hebt met een zere keel en hoesten. Vergeet daarom niet om geduld te hebben, veel te blijven drinken en gezond te eten. Hieronder lees je meer over wat je kan gebruiken tijdens je verkoudheid.

1. Cayenne peper to the rescue!

Cayenne peper is waarschijnlijk niet het eerste wat er bij je opkomt als je denkt aan het verhelpen van een verkoudheid, maar het is belangrijker dan je denkt! Capsacin is een belangrijk ingrediënt dat zich bevindt in cayennepeper. Het verhoogt de temperatuur van je lichaam en verbetert de bloedsomloop. Dat is ook de reden waarom je vaak zweet tijdens het eten van iets dat pittig is. Een verhoogde lichaamstemperatuur zal je helpen om bacteriën te bestrijden terwijl de toenemende bloedcirculatie je zal helpen om van je slijm af te komen.

2. Kruidnagel

Kruidnagel is een krachtig middel om ziektewekkers (bacteriën) tegen te gaan. Kruidnagel wordt al duizenden jaren gebruikt om bepaalde ziektes tegen te gaan. Het kruid heeft krachtige antioxidant eigenschappen (stof die chemische binding met zuurstof tegengaat) die helpen bij het standhouden en verwijderen van de vervelende bacteriën in je lichaam. Wie wist dat kruidnagel zo goed is voor het lichaam? Zeker een aanrader dus!

3. Eucalyptus

Eucalyptus is een ingrediënt dat je zal helpen bij je verkoudheid. Het heeft without a doubt genezende eigenschappen om hoesten tegen te gaan! Overigens is het ook goed voor je luchtwegen en andere nare ziektes. Je kan het kruid gebruiken door een essentiële oliegeur van eucalyptus in je kamer te verspreiden of gebruik een paar druppels in je bad of tijdens het douchen.

4. Boekweit honing

Deze ongewone honing wordt gemaakt door bijen die stuifmeel en nectar verzamelen van kleine roze bloemen (boekweit). Boekweit is een zaad en is glutenvrij! Dit kun je lekker door je thee heen roeren en voilà: je gaat merken dat het hoesten minder wordt en de kwaliteit van je slaap verbetert. Honing heeft overigens ook natuurlijke anti-microbiële eigenschappen om andere vervelende kwalen tegen te gaan. Bonus: het heeft ook tien voedsel-immuniteitsverhogende ingrediënten om verkoudheid tegen te gaan en binnen no time weer fit te zijn, dus zeker proberen!

5. Darmvriendelijke producten

Probiotica zijn levende bacteriën die vooral in yoghurtdrankjes voorkomen. Ze kunnen bepaalde darmklachten verlichten of zelfs laten verdwijnen! Misschien dat je je afvraagt wat dit met verkoudheid te maken heeft. Heel begrijpelijk. Je immuunsysteem bevindt zich namelijk ook in je darmen, het is daarom belangrijk om onze darmen goed te verzorgen. Het verzorgen van onze spijsvertering is een integraal onderdeel van het in balans houden en controleren van onze gezondheid. We kunnen dit onder andere doen door het eten van darmvriendelijke supplementen zoals Yakult, Vifit of Actimel. Vergeet dus vooral niet om ook extra goed voor je darmen te zorgen!
Reactie plaatsen