Redactie
07/06/2017
1 min
0

5 tips om beschadiging van je haar tegen te gaan in de zomer

07/06/2017
1 min
0
De zon is natuurlijk hartstikke leuk, maar natuurlijk niet al te best voor je huid én zeker niet voor je haar. Een aantal factoren zorgen er namelijk voor dat je haar snel breekt, uitdroogt of een grauwe kleur krijgt. Omdat ons haar ons heel dierbaar is heb ik een aantal tips op een rijtje gezet zodat geen enkele dag nog een bad hair day is. Zorg ervoor dat je haar on point blijft tijdens de zomerdagen en kijk hieronder wat je daar allemaal voor moet doen. You can thank us later. ;)

1. Gebruik stylingsapparaten zo min mogelijk

Hitte is niet goed voor je haar en deze apparaten beschadigen het in de zomer nog meer! Mocht je alsnog gebruik willen maken van een steiltang of een krultang, kies dan voor eentje met keramische platen. Deze platen beschermen je haar tegen de onnodige hitte.

2. Vermijd hoge knotjes en paardenstaarten

Als het warm weer is wil je niets liever dan je haar opsteken of het in een knotje dragen. Je wilt geen haar in je gezicht of nek hebben hangen, want dit plakt enorm. Begrijpelijk, maar helaas breekt je haar daardoor sneller af. Dit gebeurt echter alleen als je te lang een strakke staart of een knotje draagt. Probeer het dus zo min mogelijk te doen, want op den duur kan dit zelfs voor kale plekken zorgen. Dan heb ik het natuurlijk wel over extreme gevallen, maar toch: better safe than sorry.

3. Geen chloor en zout

Afkoeling zoeken in de zee of het zwembad klinkt aantrekkelijk en chill, maar houd dan wel je haar uit het water of spoel het daarna goed uit voor je de zon weer in gaat. Mocht je dit een gedoe vinden dan kan je natuur ook altijd nog kiezen voor een badmuts.

4. Zonbescherming voor je haar

Je haar beschermen tegen de zon? Ja, dat kan! Tegenwoordig maken verschillende haarmerken onderscheid in haartypes, wat ervoor zorgt dat ieder haartype de juiste bescherming krijgt. Niet alleen haarproducten beschermen je haar, maar ook een doek of een hoed is ideaal hiervoor. Dit beschermt je haar en hoofdhuid tegen de felle zon, je hebt minder kans op een zonnestreek én het ziet er ook nog eens fashionable uit!

5. De kapper is je best friend

Zorg ervoor dat je eerst naar de kapper gaat voordat je de zon gaat opzoeken. De felle zon zorgt er namelijk voor dat je gespleten haarpunten nog erger worden en verder gaan splijten. Gelukkig is naar de kapper gaan ook geen straf en ben je dan helemaal klaar om op vakantie te gaan! https://giphy.com/gifs/snl-saturday-night-live-season-42-3oKIPnS9hjxxDB1FtK BewarenBewaren
Reacties
Categorieën