10 maart 2017 
2 min. leestijd

5 struggles die meiden met steil haar herkennen

5 struggles die meiden met steil haar herkennen
Steil haar is natuurlijk gewoon prima, maar ik zou het niet erg vinden om het in te ruilen voor krullen, just for one month. Ik denk dat de meiden met krullen het tegenovergestelde denken. Het is überhaupt soms een drama om een vrouw te zijn en steil haar maakt het er niet makkelijker op! Zelf heb ik dik, steil haar en dat is soms best een uitdaging. Het voelt zo zwaar en tijdens het sporten zit het alsmaar in de weg. Ken je dat? Als je een burpee doet of aan het springen bent? Laat staan dat het ook nog is heel lang duurt voordat ik mijn haar heb gekruld of wat dan ook. Nee, het is niet altijd een pretje om steil haar te hebben en the struggle is real. Dit zijn toch wel de vijf grootste irritaties op een rijtje. Herken jij jezelf hierin?

1. Platte boel

Wil je volume? Vergeet het maar! Steil haar heeft namelijk een gebrek aan volume. Zelfs als je het korter knipt kun je fluiten naar een beetje meer volume. Je kan het blijven föhnen met een ronde borstel, maar na tien minuten zal het toch weer plat zijn. Het heeft bijna geen zin om om een vorm van leven te geven aan steil haar, want dat is zonde van je tijd.

2. Geen variatie

Steil haar heeft één optie en dat is straightness. Maakt niet uit hoe vaak jij je haar krult, na een paar minuten zal de krul toch weer verdwijnen. Het maakt ook niet uit wat voor soort wax, gel of haarlak je gebruikt. Het zal je haar alleen maar verzwaren en vettiger laten lijken. Vroeger was ik eigenwijs en ging toch de haren krullen van een vriendin met ontzettend steil haar. Ik geloofde gewoon niet dat mijn krultang geen langdurige krullen kon maken. Ja hoor, ze had gelijk! Na twee uur had ze alleen nog maar slag in haar haar.

3. Na regen komt geen zonneschijn, althans niet voor ons!

Niet alleen meiden met krullen haten regen, maar ook meiden met steil haar! Wij zien er na een regenbui een beetje uit als een natte rat. Heb je uitstekende oren of is je hoofd rond qua vorm? Grote kans dat dit na een regenbui nog meer in de spotlights gezet. Al die haren die in sliertjes langs je gezicht hangen en vastplakken maken het allemaal niet beter... Ach ja, het maakt eigenlijk ook allemaal niet uit. Toch zien we er nog steeds flawless uit!

4. Wind irritaties

Wind kan misschien heel sexy uitpakken, maar dan vooral tijdens een fotoshoot. Niet in real life dus. Ik kan mij niet voorstellen dat meiden met steil haar het een genot vinden om tijdens een dagje strand hun haren te laten wapperen. Je haren gaan alle kanten op, om nog maar niet te spreken van de klitten aan het einde van de dag... Helemaal als je lipgloss op hebt is de wind instappen geen pretje.

5. Wonderproducten

Producten die je 'perfecte waves' of de 'langdurige volume' beloven: ze zijn heel verleidelijk en waarschijnlijk trappen we er allemaal in. Helaas werken ze op de één of andere manier bij steil haar toch weer een stuk minder goed. Uiteindelijk belanden al die 'wonderproducten op je plank of in de kast en staan ze alleen maar in de weg. Zonde van je geld dus. Sidenote: Dit blog is met een knipoog geschreven. Natuurlijk zijn alle haarkleuren en -stijlen prachtig zoals ze zijn en is steil haar net zo mooi en chique als iedere andere stijl. 😉
Reactie plaatsen