18 april 2017 
1 min. leestijd

5 signalen dat je te weinig water drinkt!

5 signalen dat je te weinig water drinkt!
Water drinken, het blijft op een of andere manier altijd een uitdaging om voldoende te drinken op een dag. Zelf betrapt ik mij er altijd op dat ik soms echt te weinig drink. Dit resulteert dan vaak in lichte hoofdpijn of ik voel me een beetje suf. Maar wat zijn nu nog meer signalen dat je te weinig gedronken hebt?

1. Een slechte adem

Een signaal van te weinig drinken kan een slechte adem zijn, en dat is nu precies iets wat we graag willen voorkomen. Normaal gesproken hebben we natuurlijk een beetje speeksel in onze mond dat bacteriën bestrijdt. Wanneer je weinig water drinkt, wordt het speeksel in je mond minder. Hierdoor hebben bacteriën in je mond meer kans om zich te verspreiden waardoor je dus sneller last krijgt van een vervelend geurtje!

2. Je voelt je verward

Je een beetje verward voelen kan een gevolg zijn van meerdere dingen. Toch merk je wanneer je te weinig water drinkt, dat dit veel invloed kan hebben op je lichaam. Water geeft je meer concentratie en je kan beter en helder nadenken!

3. Je verlangt naar eten

Hmm, je hebt net goed geluncht en je bent nog steeds hongerig en je hebt cravings naar lekker eten. Waar heb je toch die lekkere chocoladekoekjes gelaten? Je snapt er niks van, waarom heb je juist nu trek in iets lekkers? Je lever heeft water nodig om goed te functioneren. Wanneer dit niet gebeurt geeft je lever een signaal naar je hersenen dat je fuel (energie) nodig hebt, en dat is nu net het verkeerde signaal...

4. Je huid is niet flexibel

Als je de huid indrukt en deze geen bounce heeft, dan is dit het teken dat je te weinig water drinkt. Pak bijvoorbeeld de huid bovenop je hand vast en trek dit zachtjes omhoog. Wanneer je huid snel terugschiet, dan is dat een goed teken en betekent het dat je genoeg water drinkt. Als je te weinig water drinkt, is je huid niet flexibel en blijft het langer in dezelfde positie staan.

5. Je stopt met zweten

Wanneer je te weinig water drinkt, stop je met zweten. Dit komt doordat je lichaam al zo weinig vocht heeft, dat het juist zijn best doet om zo veel mogelijk water vast te houden. En dames, zweten is helemaal niet erg, maar juist gezond voor je lichaam! Heb je weleens last van deze 5 signalen? Dan kan je eerst kijken of het iets te maken heeft met de hoeveelheid dat je drinkt. Als je jezelf een beetje verward voelt of juist geen flexibele huid hebt betekent het niet direct dat het iets ernstigs is. Misschien is het juist wel makkelijk op te lossen. Vooral genoeg blijven drinken dus, want het is makkelijker dan je denkt!
Mariska
Door

Mariska

op 20 Apr 2017

Oh dit is zo'n belangrijk puntje bij mij! Ik drink al-tijd te weinig. Ik denk er gewoon niet aan. Nog weer vijf redenen om er beter op te letten..

Reactie plaatsen