13 juli 2016 
2 min. leestijd

5 redenen waarom jij geen six-pack wil

5 redenen waarom jij geen six-pack wil
De six-pack trend lijkt al weer over zijn hoogtepunt. Maar tussen de foodbaby foto's op Instagram zijn er nog steeds ab crack en six-pack posts van trotse selfie queens te vinden. Kan jij nog steeds niet wachten tot je jouw blokjesbuik kunt showen aan je volgers? Dan geef ik je in dit blog vijf redenen waarom je beter af bent zonder rock hard abs.

1) Honger als een paard

Droog trainen kan alleen door middel van calorierestrictie. Aangezien het best lang kan duren voordat die blokjes zichtbaar worden, kun je jezelf en je omgeving maar beter voorbereiden op de dagelijkse woede aanvallen die je door je carb cravings gaat krijgen. Kijk niet raar op als je je Spaanse pantoffel ineens voor een lekker pistoletje aan ziet. In de supermarkt moet je jezelf constant inhouden om niet de complete snoepafdeling in je wagentje te kieperen. Boodschappen doen, wordt sowieso lastig, aangezien je door het gebrek aan koolhydraten het geheugen van een goudvis hebt.

2) Moe als een hond

Minder calorieën eten, betekent minder energie. Vergeet dat energieke gevoel maar wat je normaal na een work-out hebt. Je bent niet moe, je bent uitgeput! Vergeet al die leuke zomer festivals maar... Dansen? De trap op komen, voelt al als het beklimmen van de Mount Everest. Feestjes kosten jou dus veel te veel energie! Tijdens sociale gelegenheden kun je de gesprekken sowieso niet volgen; alles gaat zo traaaaaaaaaag....

3) Wijn!

Het wordt er in de kroeg sowieso niet gezelliger op. Want ja, als er één ding funest is tijdens het droog trainen, is het wel alcohol drinken. Je weet wel, vloeibare koolhydraten... help! Geen wijn of bier voor jou, Spa Rood kun je krijgen. Of Cola Light, maar ja, wie vindt dat nu eigenlijk écht lekker!

4) Kkkkoud

Je lichaam heeft calorieën a.ka energie nodig om zichzelf warm te houden. Die crop-top kun je dus wel vergeten, denk eerder aan een lange trui, met sjaal.. en een jas, in de zomer! De enige die dat six-pack kan gaan bewonderen, ben jij zelf dus, en je Instagram volgers natuurlijk: #wokeuplikethis #morningabs.

5) #teamnoboobs!

Hartstikke leuk zo'n afgetraind lichaam. Maar om die blokjes tevoorschijn te trainen, moet je behoorlijk wat lichaamsvet verliezen. ''Een blokjesbuik is helemaal niet vrouwelijk!'', hoor ik sommige mannen wel eens zeggen. Je kunt het onzin vinden, maar er zit wel een kern van waarheid in. Onze vrouwelijke rondingen bestaan immers uit, ja zeg het maar; VET! fitgirls.nl six-pack Zeg dus maar dag tegen je C-cup! Nu kun je van die plastic nep-tieten nemen, net als al die 'prachtige' fitness modellen. Maar tenzij je er uit wilt zien als een porno-ster zal ik dat plan maar laten varen.
Reactie plaatsen