22 februari 2018 
2 min. leestijd

5 redenen waarom het eigenlijk goed is om een chaotische chick te zijn

5 redenen waarom het eigenlijk goed is om een chaotische chick te zijn
Drie koffiemokken, tien markers, dertig losse papiertjes en ongeveer een hele bibliotheek op je bureau liggen? Is jouw slaapkamervloer toevallig jouw tweede kledingkast? Herken jij jezelf hierin? You’re a messy girl. But guess what, je hebt geluk dat je een beetje chaotisch bent! Leer hier waarom ;). Einstein, Steve Jobs en Mark Zuckerberg zijn enorm grote namen natuurlijk. Naast dat ze genieën zijn, zijn deze drie mensen dus ook enorm chaotisch. De volgende keer dat iemand jou rommelig of chaotisch noemt, mag je zeggen: “Ik ben gewoon een genie in opleiding.” Als ze dat niet geloven, kun je de volgende vijf redenen op noemen waarom het zo goed is om lekker chaotisch te zijn.

1. Flexibel

Als jij graag werkt met een beetje chaos en rommel, dan kan je tegenslagen of veranderingen zeker wel aan. Een aanpassing in een werkwijze of situatie is voor de chaoten onder ons geen enkel probleem, er was toch al niet veel orde. Chaoten zijn dus een stuk flexibeler in onverwachte situaties en komen er gemakkelijker weer uit.

2. Creatieve goudmijn

Volgens onderzoek kan een rommelig bureau of een rommelige werkplek lijden tot meer creatieve ideeën. De chaotische omgeving en denkwijze zorgt ervoor dat die mensen eerder buiten de hokjes durven te denken, en zo op creatievere ideeën komen. Jouw random spullen, papieren en open boeken op tafel helpen je om op creatieve ideeën te komen. Als alles netjes opgeborgen is, gebruik je die bronnen en spullen ook niet zo snel.

3. Verspilling van je precious tijd en moeite

Stress om het feit dat er al een tijdje een oude koffiemok op tafel ligt of dat de stapel van papier bijna boven je hoofd uitsteekt, komt bij chaoten niet voor. Je zult ze dan ook niet na ieder gebruik van een boek of glas zien opruimen. Nee hoor, ze gaan gelijk aan de slag en blijven aan de slag. Natuurlijk moet je ooit wel de tijd nemen om een beetje op te ruimen, maar dat hoeft niet tijdens het werk volgens hun. Ze werken gewoon lekker door de chaos heen, heerlijk. Dit zorgt voor geen onnodige verspilling van tijd en moeite aan een nette werkplek, who needs that?

4. Spontaan en rebels

Chaotisch zijn wordt in onze maatschappij vaak gezien als een slechte gewoonte, but guess what, they don’t care. Chaoten gaan vaker tegen de standaard normen in, en denken graag out of the box. Schrik dus niet als je chaoot van een vriendin opeens zegt: “Zullen we dit weekend op vakantie gaan?” of “Ik heb net even een superleuke tas gekocht voor 400 euro!” Vaak denken ze minder lang na voor ze iets uitvoeren. Wat soms natuurlijk ook minder goed kan verlopen, maar goed, het leven moet spannend blijven toch?

5. Focus

Wat kan jou nou nog afleiden als je zelfs graag werkt in een drukke omgeving? Niks dus. Rommel is voor chaoten geen rommel meer, omdat ze dat automatisch wegfilteren. Het is namelijk gewoon hun normale werkomgeving. In tegendeel tot mensen die alles wel graag netjes houden, zal een slagveld van een bureau geen afleiding zijn voor de chaoten. Ze kunnen zo juist heel goed focussen. Is rommelig zijn dus nou echt zo slecht? Dacht het niet! De volgende keer dat jij iemand bijna een paniekaanval ziet krijgen van jouw bureau, mag je ze vertellen dat je gewoon een creatieve genius bent, that’s it.
Reactie plaatsen