30 juni 2017 
1 min. leestijd

4 manieren om toch actief te blijven tijdens je vakantie

4 manieren om toch actief te blijven tijdens je vakantie
Hoe vaak ben je op vakantie gegaan met het voornemen om het sporten goed bij te houden en eindigde je weer met totaal het tegenovergestelde? Je start hoopvol met het gevoel: ‘Nu heb ik eindelijk de tijd om goede workouts te doen en gezond te eten’. Alleen eindigt dit toch weer met die Margarita in je hand langs het zwembad, wat er vaak voor zorgt dat je toegeeft aan het feit dat de gemaakte plannen 'toch weer niet uit zullen komen'. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw sportroutine en gemaakte plannen toch uitkomen tijdens je vakantie? Natuurlijk start dit met een stukje motivatie vanuit jezelf, maar daarnaast hebben wij ook een lijstje voor je als duwtje in de rug. Hiermee willen we natuurlijk niet zeggen dat je jezelf alles moet ontzeggen tijdens je welverdiende vakantie. Want je moet ook tijd maken om je voetjes omhoog te gooien en te genieten van de zon op je bol.

1. Wie neem je mee?

Als je je vakantie wat actiever wilt maken vraagt die om het juiste gezelschap hierbij. Want als je reismaatje net zoveel van sporten houdt als jij dan gaat het een stuk makkelijker. Dit zorgt er niet alleen voor dat je wat fitter blijft tijdens je vakantie maar voorkomt ook een heleboel irritaties. Want wanneer je travel buddy niet zo gemotiveerd als jou is vindt hij/zij jou alleen maar irritant als je wéér vraagt om te gaan sporten.

2. Denk niet te moeilijk

Fit blijven tijdens je vakantie hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als het klinkt. Een stuk lopen over de boulevard of langs het strand is ook al beweging. Je hoeft namelijk echt niet elke dag een uur voluit te sporten tijdens je vakantie, want het heet niet voor niet vakantie.

3. Get up early!

Waarschijnlijk ken je de uitdrukking 'wanneer je het naar je zin hebt, gaat de tijd snel' wel. Dit geldt ook voor je vakantie. Want iedereen kent het gevoel wel dat je vakantie zo voorbij is gevlogen. Sta daarom vroeg op en begin je dag met je training. Zet je wekker een uur vroeger dan normaal, voordat je eenmaal je bed uit bent is dit uur alweer om namelijk. Probeer dit een aantal keer uit tijdens je vakantie, wanneer het echt niet lukt heb je het in ieder geval wel weer een keer geprobeerd. ;)

4. Vind je balans

Wanneer je ervoor kiest om in de morgen te gaan sporten heb je de rest van de dag tijd om lekker te doen waar je zin in hebt. Een goede vakantie is er eentje waar je jouw lichaam geeft wat het nodig heeft, inclusief dat glas wijn aan het zwembad. Iets actiefs toevoegen aan je vakantie is niet per se belangrijk voor gewichtsverlies, maar meer voor het goede gevoel dat je er aan overhoudt. Het vermindert ook het schuldgevoel als je de hele lokale menukaart hebt uitgeprobeerd. ;)
Reactie plaatsen