21 juli 2017 
2 min. leestijd

5 manieren om af te koelen tijdens de warme zomerdagen

5 manieren om af te koelen tijdens de warme zomerdagen
De nachten zijn warm en je komt bijna niet in slaap. Overdag voel je je een beetje sloom en wil je het liefst in een koel bad duiken. Toch is het niet altijd mogelijk om die verkoeling te zoeken wanneer je slaapt of aan het werk bent. Met deze tips helpen wij jou de warme zomerdagen door te komen! Wanneer het heel erg warm is wil je het liefst zo min mogelijk doen. Je hebt het gevoel dat je bij elke stap die je zet begint te zweten, en aan sporten moet je al helemaal niet denken. Wil je wel sporten? Dan hebben wij ook een paar trainingstips voor jou voor in de zomer! Liever niet sporten en wil je wel graag iets aan die warmte doen en verkoeling zoeken? Probeer dan eens een van de onderstaande manieren:

1. Deken in de vriezer

Je kent het wel, wanneer de dagen super warm zijn en de warmte in de avond ook nog eens in huis en in de slaapkamer blijft hangen. Deuren doe je in de avond liever niet open, want muggen maken graag hun slag als ze even naar binnen kunnen slippen. Als je niet zonder deken wilt slapen kun je ervoor kiezen om enkel het je dekbedovertrek te gebruiken zodat je toch nog dat deken-gevoel hebt. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat je lekker slaapt? Juist, doe je dekens in de vriezer! Volgens slaapexpert Dr Neil Stanley moet je de dekens overdag in de vriezer leggen en ervoor zorgen dat ze koud en niet vochtig zijn. Gek idee misschien, maar blijkbaar helpt het! De meesten zullen niet genoeg ruimte in de vriezer hebben voor de deken zelf, dus in dat geval kun je ook enkel je laken erin doen. ;)

2. Maak je eigen airco

Heb je een ventilator en een paar flessen die je kan vullen met water? Mooi! Zorg ervoor dat ze goed bevroren zijn. Zet de koude flessen voor je ventilator zodat de lucht hierlangs wordt geblazen. Zorg er wel voor dat je iets onder de flessen hebt staan want het water gaat natuurlijk smelten, waardoor het aan de buitenkant waarschijnlijk gaat druppen. Het is een goede en tijdelijke oplossing om de lucht wat kouder te maken. Hierdoor heb je kans dat je toch beter in slaap valt of wat beter de dag doorkomt!

3. Koud voetenbad

Heb je het echt warm en heb je het gevoel dat je lichaamstemperatuur de daken uitschiet? Zoek dan eens verkoeling met een voetenbadje. Doe hier zo koud mogelijk water in en doe er ook ijsblokjes in om het nog kouder te maken. Lekker met je voeten badderen in koud water scheelt heel erg veel. Wanneer je voeten koel zijn, werkt dit vaak ook goed voor je hele lichaam!

4. Natte theedoek of handdoek

Heb je echt even verkoeling nodig? Maak dan een theedoek of handdoek nat onder de kraan en leg deze in je nek. Zorg er wel voor dat je de handdoek hebt uitgeknepen zodat hij alleen vochtig is, anders zit je helemaal onder. De handdoek kan je ook op andere plekken neerleggen, zoals je bovenbenen bijvoorbeeld! Wil je nog meer verkoeling hebben? Zet dan de ventilator jouw richting op. Verkoeling gegarandeerd!

5. Drink kruidenthee

Als het warm is heb je snel de neiging om een groot glas water of limonade te pakken met heel veel ijsklontjes. Wist je dat dit eigenlijk averechts werkt wanneer je dit doet? Koude drankjes laten je lichaamstemperatuur eventjes dalen, maar je lichaam zorgt ervoor dat het hierdoor juist warmer wordt. Om juist het tegenovergestelde effect te krijgen is een lauwwarme kruidenthee de perfecte oplossing! Pak dus iets warms, in plaats van dat verfrissende glas frisdrank. Het zijn makkelijke tips die je snel kan toepassen en we hopen dan ook dat je er iets aan hebt. Toch zijn wij ook wel benieuwd naar hoe jullie verkoeling zoeken tijdens de warme dagen. Hoe houd jij jezelf koel?
Reactie plaatsen