17 december 2021 
2 min. leestijd

5 kleine veranderingen die je gezondheid gelijk verbeteren

5 kleine veranderingen die je gezondheid gelijk verbeteren

Kan jouw gezondheid wel een boost gebruiken, maar weet je niet helemaal hoe? Of heb je het gevoel dat het een wonder zou kosten om je doelen weer op het goede spoor te krijgen? In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoef je je levensstijl niet volledig om te gooien om meer energie te krijgen, je hormonen in balans te brengen of je darmen te genezen. Kleine veranderingen kunnen een onwijs groot verschil maken in je gezondheid en welzijn! 

1. Maak een ochtendritueel

Wist je dat 's ochtends je bed opmaken misschien wel de eenvoudigste succesgewoonte ter wereld is? Als je elke ochtend je bed opmaakt, heb je de eerste taak van de dag volbracht. Het geeft een klein gevoel van trots en het zal je aanmoedigen om een andere taak te doen, en nog een, en nog een... Begin de dag met een eenvoudige taak, dan pak je in de loop van de dag de lastigere taken makkelijker op.

2. Neem een eiwitrijk ontbijt

Minder dan zes uur slapen in een nacht is niet gezond. Door complete eiwitten te consumeren kun je niet alleen je slaap verbeteren, maar ook je humeur. In eiwitten zit een stofje dat serotonine aanmaakt. Dit is het 'feel-good hormoon' dat ervoor zorgt dat we ons de hele dag door gelukkig en gemotiveerd voelen. Serotonine zet weer om in een ander stofje, welke ons helpt om 's nachts te slapen. Zonder dat complete eiwit aan het begin van de dag kan deze omzetting niet plaatsvinden, waardoor je moe en humeurig wordt. Neem 's ochtends bijvoorbeeld een eiwitshake of een banaan. Eiwitten zorgen er ook voor dat je gedurende de dag je meer verzadigd voelt.

3. Drink meer water

Iedereen weet dat elke dag voldoende water drinken goed voor je is. Het is goed voor je spijsvertering, de hydratatie van de huid en ga maar door. Kortom, water zorgt ervoor dat al je lichaamsprocessen goed verlopen. Het probleem is dat de meeste mensen denken dat ze al genoeg water drinken, terwijl dat niet zo is. Het advies is om per dag anderhalf tot twee liter, oftewel acht glazen, water te drinken.

4. Kies wat vaker om te staan

Velen van ons zitten voor het grootste deel van de dag aan een bureau of in een auto. Meer dan twee uur achter elkaar zitten zonder een korte pauze te nemen, kan uiteindelijk zorgen voor allerlei kwalen. Wat kunnen we hieraan doen? Heel simpel! Kijk nog eens naar het bovenstaande punt. Veel water drinken zorgt er namelijk ook voor dat je om de paar uur op moet staan om het toilet te gebruiken. Als dit niet het geval is, dan drink je waarschijnlijk niet genoeg. Je kunt ook een glas klaarzetten naast de kraan. Iedere keer dat je je handen wast, drink je één glas leeg. Je zult zien dat je al gauw meer water drinkt dan voorheen.

5. Detox dagelijks

Nee, je hoeft niet gelijk te beginnen met een sapjeskuur. Jouw geweldige lichaam is continu zelf aan het ontgiften en heeft geen luxe reiniging nodig om zijn werk te doen. Twee kleine veranderingen in je dag kunnen je lever een goede boost geven in de dagelijkse ontgifting. Verandering 1: sla de snack voor de late avond over. Probeer tegen tien uur 's avonds naar bed te gaan voor een goede rust en houd zo'n twaalf uur pauze tussen het avondeten en het ontbijt. Verandering 2: voeg citroensap toe aan je breakfast smoothie, water of favoriete dressing. Ook citroensap ondersteunt het ontgiften van je lever! Wat ga jij direct toepassen?

Reactie plaatsen