24 november 2017 
2 min. leestijd

5 heerlijke recepten om dit weekend te bakken

5 heerlijke recepten om dit weekend te bakken
Of we nu liefdesverdriet hebben, geslaagd zijn of gaan trouwen: er is altijd een reden voor gebak, om welke reden dan ook. Wij houden in ieder geval zeker van een stuk cake of taart. Gelukkig zijn er genoeg (gezondere) opties die je lekker thuis kunt bakken! Sounds like heaven, right? Deze taarten en cakes zijn heerlijk om te serveren met verjaardagen of feestdagen, maar ook ideaal als snack bij de koffie. Haal alle bakvormen en de mixer maar uit de kast, want wij hebben onze lekkerste recepten verzameld. Nu is het aan jullie om ze ook allemaal uit te proberen. ;)
"Happiness is a piece of cake."

Cheesecake met Tony Chocolonely Wit Framboos Knettersuiker

Onze all time favorite! Deze taart is niet van Voedzaam & Snel, maar is destijds gemaakt door één van onze oude stagiaires Michelle. Cheesecake is altijd een goed idee en Michelle gaf er ook nog eens een unieke draai aan. Deze cheesecake zit wel vol met suikerbommen, maar dat maakt eens in de zoveel tijd echt niet uit. Spoiler: hij is echt verrukkelijk.

Amandelmeel cake met rood fruit en chocolade

Deze cake is daarentegen wel degelijk voedzaam, voornamelijk door het amandelmeel. Het verse rode fruit en de bananen maken het lekker zoet, en de pure chocolade is de finishing touch. Chocolade maakt vrijwel alles lekker, en daarom wordt deze cake er ook royaal mee overgoten. Dit is niet alleen heerlijk, maar zorgt er ook voor dat de cake er 'om op te eten' uitziet. Je hebt wel veel geduld nodig, want hij moet goed afkoelen. Zo kun je mooie plakken snijden en valt de cake niet uit elkaar.

Proteïne donuts met chocoladesmaak

Donuts, wij zijn er gek op. Sinds we dit recept hebben ontdekt, is onze donut crush alleen maar groter geworden. Ten eerste zien ze er superlekker uit en come on, dit zijn gewoon chocolade donuts. Alleen dan met één groot voordeel: ze zitten vol met proteïne. Door het proteïnepoeder en de havermout zitten deze donuts vol met eiwitten. Heel verraderlijk, want je eet er zo een paar op als je niet oplet.

Aardbeiencake met chocolade

Door alleen de naam van deze cake loopt het water al in onze mond. Vooral de combinatie van chocolade en aardbeien is heerlijk. Buiten dat deze cake super lekker is, is hij ook gezonder dan algemene cakes. Nog een voordeel is dat je door de havermout snel gevuld bent. Zo wordt de kans klein dat je de hele cake opeet.

Gezondere chocolade muffins

Chocolade maakt eigenlijk iedere cake of taart compleet. In deze muffins speelt chocolade de hoofdrol en dat maakt dit recept geweldig. Er zitten geen toegevoegde suikers in, maar het is gezoet met vers fruit. Dat is alleen al het proberen waard toch? Welke ga jij als eerst maken? Let us know in de comments!
Reactie plaatsen