07 maart 2017 
2 min. leestijd

5 dingen die ons lichaam verouderen

5 dingen die ons lichaam verouderen
Je komt je bed uit en bekijkt jezelf van dichtbij in de spiegel. Naast je oog zie je een klein lijntje, is dat een rimpel?! Ook vraag je je af waarom je er zo onwijs moe uitziet. Een vermoeide uitstraling en rimpels, dit zijn de tekens dat we met de dag beetje bij beetje ouder worden. En als dit gebeurt, merken en zien we dat maar al te goed aan ons lichaam. We mogen heel trots zijn op het feit dat we ouder worden, maar we willen het verouderingsproces natuurlijk niet versnellen! Er zijn een aantal dingen die ons lichaam laten verouderen en daar kan je zelf iets aan doen. We benoemen 5 dingen die het verouderingsproces versnellen. Was jij al op de hoogte van deze punten?

1. Smartphone

Je kent het waarschijnlijk wel: nog even je Instagram door scrollen en een serie kijken op Netflix voordat je gaat slapen. Van een goede nachtrust kun niet je spreken wanneer je smartphone continu midden in de nacht oplicht. En wist je dat, wanneer je niet goed slaapt, dit ervoor zorgt dat je lichaam sneller ouder wordt? Een handige tip is om de telefoon uit de slaapkamer te verbannen of om de vliegtuigmodus in te schakelen. iPhone heeft daar trouwens een superhandig 'maan'-icoontje voor!

2. Lichaamshouding is belangrijk

Wanneer we een hele werkdag achter ons bureau zitten, kunnen we al gauw zeggen dat dit niet bevorderlijk is voor onze rug. Je rug gaat snel krom staan, omdat je geneigd bent om voorover te leunen. We kunnen je vertellen dat deze zithouding helemaal niet goed is voor onze rug. Wanneer je dus lang zit is het belangrijk dat je af en toe van zithouding verandert, een stukje gaat lopen of tussendoor een paar rugoefeningen uitvoert. Keep moving!

3. Nek- en handverzorging

We hebben vaak anti-rimpelcrème en verkoelende oogpads in de kast staan en gebruiken gezichtsreiniging voor het wassen van ons gezicht. We zijn dus vaak goed voorbereid als het gaat om onze gezichtsverzorging. Maar het verzorgen van onze handen en nek is ook erg belangrijk! Ook deze huid veroudert met de jaren en een extra verzorging kan zeker geen kwaad.

4. Zoetigheid

Dat te veel suiker niet goed is voor ons lichaam, dat wisten we al wel. Suikers kunnen niet alleen voor overgewicht zorgen, maar ook voor een slechte huid. Wanneer we veel suikers en snelle koolhydraten eten, wordt dit omgezet in suikers wat uiteindelijk leidt tot een hoger insulinegehalte. Dit kan voor micro-ontstekingen in onze huid zorgen die het collageen en de elasticiteit van de huid kunnen aantasten. De huid wordt hierdoor zwakker en zorgt voor vroegtijdige huidveroudering.

5. Stress

Stress, een slecht humeur en negatieve gedachtes geven ons hangende mondhoeken en een lusteloze gezichtsuitdrukking. Dit laat ons alleen maar ouder lijken en dat willen we natuurlijk voorkomen! Onze huid staat in connectie met onze hersenen. De huid wordt ook wel de spiegel van onze eigen ziel genoemd. Het geeft een reflectie van hoe jij je op dat moment voelt: ben je moe? Dan zie je dit vaak aan de donkere kleur onder je ogen en de kleur van je huid. Niet alleen uiterlijke verzorging helpt ons jonger lijken, maar mentaal fit en gezond zijn zorgt er ook voor dat het verouderingsproces niet wordt versneld!
Reactie plaatsen