10 mei 2016 
3 min. leestijd

4x Ei muffin inspiratie

4x Ei muffin inspiratie
Wij houden van lekker en gezond eten, maar het moet vooral niet ingewikkeld en snel klaar zijn. Geen poespas gewoon binnen een handomdraai op tafel. Daarom vind je hier vanaf nu elke week de lekkerste recepten van Voedzaam & Snel. Deze ei muffin recepten zijn eigenlijk bedoeld als ontbijt, maar als je alle vier deze recepten maakt en het presenteert als een soort tapasavondje, ben je aan het dineren met ontbijtmuffins, want ja... #FCK PERFECT ;). Blaas het stof maar weer eens uit die siliconen muffinvorm en ga lekker bakken. Deze recepten zijn voor alle momenten van de dag. Wanneer je de muffins 's ochtends of als tussendoortje wil eten, kun je beter één van deze recepten kiezen, maar één portie ei muffins als avondmaal, is waarschijnlijk een beetje te weinig. Maak bijvoorbeeld voor 's avonds van iedere muffin maar eentje en proef ze allemaal of kook een grote portie groente voor erbij. Van mijn part eet je een hartige ei muffin als toetje, het kan allemaal en ik zal de laatste zijn die je tegenhoudt. We hebben één vegetarische variant, een met ham, een met bacon en eentje met zalm voor je op het menu staan. Je zou de muffins dus zelfs al hapjes op feestjes kunnen serveren in plaats van die afgezaagde chocolade en vanille muffins. Vlaggetje erop, misschien zelfs een beetje tomatenketchup eroverheen en je hebt de perfecte hartige snack die er ook nog eens chique uitziet. Bon Appétit! ei muffin Fitgirls

Zalm en roomkaas muffin

What you need (6 muffins)

  • ei - 10
  • Boursin Knoflook & Fijne Kruiden (of een andere soort roomkaas) - 80 gram
  • Gerookte zalmfilet - 200 gram
  • Peper - 1 theelepel

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Breek de eieren boven een grote kom en klop ze los.
  3. Brokkel de roomkaas over de eieren.
  4. Snij de zalmfilet in grove stukjes.
  5. Voeg de zalm samen met de peper toe aan het ei-mengsel en roer alles goed door elkaar.
  6. Schenk met een soeplepel het ei-mengsel in de vormpjes tot circa 1 centimeter onder de rand.
  7. Plaats ze voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  8. Zodra de muffins klaar zijn, kiep je de silicone vorm om. De muffins rollen eruit (gebruik wel ovenwanten)
ei-muffins-van-ham

Ham muffins

What you need (4 muffins)

  • Ei - 4
  • Ham - 4 grote plakken
  • Verse bieslook - 1 klein handje, geknipt
  • Peper en zout - snufje

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Beleg een cupcake vorm met plakken ham.
  3. Snijd of knip de ham weg die er meer dan 1 centimeter bovenuit steekt.
  4. Kluts de eieren met de verse bieslook en peper en zout.
  5. Giet het eimengsel in de hamvormpjes en plaats de muffinvorm in de oven voor 25 minuten.
ei-muffins-met-avocoado

Avocado muffins

What you need (6 muffins)

  • Ei - 6 -7
  • Avocado - 1
  • Verse bieslook - 10 gram
  • Crème fraîche - 100 gram
  • Massala kruiden - 1 flinke theelepel
  • Zwarte peper - ½ theelepel
  • Zeezout - ⅓ theelepel

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, lepel het vruchtvlees uit de schil en snijd het in blokjes.
  3. Snijd de bieslook fijn.
  4. Kluts het ei met de crème fraîche, de kruiden en de bieslook.
  5. Leg in elk muffinvormpje een lepel avocadoblokjes.
  6. Giet het ei er overheen.
  7. Leg de rest van de avocado voorzichtig in de muffinvormpjes, zo mogen niet overstromen, liever komt de vulling net niet tot aan de rand.
  8. Doe de muffins 25 minuten in de oven, laat heel even afkoelen en kiep de vorm voorzichtig ondersteboven zodat de muffins eruit vallen.
  9. Serveer op een schaal met een beetje bieslook.
ei-bacon-muffin-02

Ei-bacon muffin

What you need (2 muffins)

  • Ei - 2
  • Geraspte jonge kaas - 15 gram
  • Ontbijtspek - 6 plakjes

Make, Shake & Bake

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet drie cupcake vormpjes in met boter.
  3. Beleg de vormpjes met plakjes ontbijtspek (twee plakjes is genoeg per cupje).
  4. Klop de eieren los met de geraspte kaas.
  5. Giet het ei-mengsel in de ontbijtspek cupjes.
  6. Plaats in de oven voor vijftien minuten.
Reactie plaatsen