23 maart 2017 
1 min. leestijd

4 tips voor mooi en gezond haar

4 tips voor mooi en gezond haar
Vrouwen worden vaak heel gelukkig van mooi en gezond haar. We zijn graag bezig met de verzorging van onze lokken. Helaas wordt ons haar door temperatuurverschillen sneller dof en droog. Vooral in de winter is er een grotere kans dat je last krijgt van een droge hoofdhuid. Naast dat we ons haar gezond en mooi willen hebben, willen we ook dat onze hoofdhuid goed verzorgd is, want een gezonde hoofdhuid betekent happy hair! Als we onze hoofdhuid niet goed verzorgen of als de talgproductie in de war raakt, dan lijdt je haar daar ook onder. Daarom geven wij vier tips om jouw hoofdhuid te verzorgen waardoor ook jouw lokken, zelfs in de winter, weer extra gaan shinen!
 1. Hoofdmassage

  Voordat je jouw haren gaat wassen is het belangrijk dat je de hoofdhuid masseert met een zachte, natuurlijke borstel. Op deze manier verwijder je overmatige oliën, haarproducten en dode huidcellen uit het haar. Daarnaast kan je de hoofdhuid ook zachtjes met je vingers masseren.
 2. Haren wassen vergt aandacht

  Het is belangrijk dat je aandacht besteedt aan je haar tijdens het wassen. Wanneer je haar nat is, is het een stuk gevoeliger en is het belangrijk dat je het voorzichtig behandelt. Als je de shampoo hebt aangebracht, is het belangrijk dat je de hoofdhuid masseert. Neem vervolgens de tijd om je hoofdhuid met zachte en ronde bewegingen te masseren. Doe dit liever niet met je nagels, maar doe dit met je vingertoppen. Spoel de shampoo daarna voorzichtig en grondig uit.
 3. Was met lauwwarm water

  Ons haar en onze hoofdhuid is erg gevoelig voor heet water. Zorg dat je lief bent voor je haar en was het met lauwwarm water in plaats van heet water. Te heet water kan ervoor zorgen dat de haarschubben open gaan staan waardoor de goede en belangrijke oliën uit het haar verdwijnen. Dit kan ervoor zorgen dat je haar broos wordt en dat is juist wat we niet willen!
 4. Zachte verzorging van de hoofdhuid

  Heb je een gevoelige hoofdhuid en krijg je in de winter snel jeuk of heb je veel last van schilfertjes? Dan is het misschien een optie om je haren te wassen met ecologische producten. Je kan het bijvoorbeeld wassen met gemalen klei. Meng de klei met water tot een mengsel en was daar je haren mee. Spoel vervolgens je haren goed uit en laat de haren natuurlijk aan de lucht opdrogen!
Reactie plaatsen