Redactie
12/01/2017
2 min
0

4 redenen waarom mensen met een hond geluk hebben

12/01/2017
2 min
0
Ze zijn schattig, sociaal en super zacht. Honden behoren tot één van de populairste huisdieren in Nederland. Dat snappen wij natuurlijk, want wie wilt er nu niet iemand om zich heen hebben die altijd wilt knuffelen? Er bestaan zo'n 356 hondenrassen. Ze zijn er van groot tot klein, langharig tot kortharig. Voor iedereen zit er wel een ras tussen. Zelfs voor de mensen die allergisch zijn voor honden is er een oplossing. Er zijn rassen waar mensen met een allergie wel tegen kunnen, zoals bijvoorbeeld de Australische labradoodle. Heb jij een hond? Dan heb je geluk, en wel om de redenen hieronder.

1. Honden zijn er altijd

Buiten het feit om dat ze super schattig zijn, helpen ze ook tegen eenzaamheid. Je bent nooit alleen als je thuis bent en je hebt altijd gezelschap. Hoe leuk is het om thuis te komen terwijl er een enthousiaste hond op je wacht? Je kan ook altijd alles aan je hond vertellen. Als je vriendinnen jouw verhalen zat zijn, kan je lekker tegen je hond praten. Voordeel: hij kan geen mening geven, en daarmee ook geen kritiek op jouw verhaal.

2. Zorgt voor beweging

Een hond kan helaas niet op het potje gaan zitten en zijn behoefte doen. Ze moeten daarvoor naar buiten, met jou. Hup, die bank af en ga lekker naar buiten. Het is goed om frisse lucht binnen te krijgen en je hebt je beweging ook weer gehad. Maak samen een grote wandeling. Je zult zien hoe mooi de buurt eigenlijk is, en je hebt jouw hond nog nooit zo blij gezien. Heb je een sportief ras? Dan kan je ook gaan hardlopen met je hond.

3. Altijd tijd voor knuffel en kusjes

Voor alle single ladies is dit het grootste voordeel, want ook als je single bent heb je zin in knuffelen. Niks knuffelt beter dan een lieve, zachte hond. Daarnaast ben jij voor jouw hond de liefste persoon die er bestaat. Je krijgt daarom ook een lading liefde over je heen. Ze staan altijd open voor een knuffel of een heerlijke massage. Honden houden van aandacht, dus ze zullen jouw geknuffel nooit beu zijn.

4. Veiligheid

Dat honden lief en vreselijk schattig zijn, weten we nu wel. Buiten dat ben je ook nog veiliger met een hond. Een hond voelt een soort verantwoordelijkheid over jou (ja, zelfs de kleine hondjes) en probeert jou daar waar het kan te beschermen. Het geeft vaak een veiliger gevoel als je 's avonds over straat loopt met je hond naast je. Honden zijn daarnaast ook erg zorgzaam. Jouw hond mag dan voor jou erg belangrijk zijn, maar dat geldt net zo goed andersom. Jouw hond probeert er daarom altijd voor je te zijn. Hij/zij kan niet zonder jou en je betekent de wereld voor ze. Zo, die kan je alvast in je zak steken. ;)
Reacties
Categorieën