09 januari 2018 
2 min. leestijd

4 redenen waarom je soms beter even alleen kunt zijn

4 redenen waarom je soms beter even alleen kunt zijn
Het kan soms heerlijk zijn om even niemand om je heen te hebben. Weg van alle drukte en prikkels en alleen maar luisteren naar je eigen ademhaling. In een wereld die nooit stil staat, kan dit wel eens een moeilijke uitdaging zijn. Alleen zijn is niet eenzaam, en dat vergeten veel mensen. In een druk leven, hebben we ook wel eens behoefte aan rust en kalmte. Soms heb je gewoon even geen zin om mensen om je heen te hebben, en dat kan! Met niemand om je heen, hoef je met niets en niemand rekening te houden behalve met jezelf. Wij hebben nog vier redenen waarom je soms beter even alleen kunt zijn.

1. Luister naar je emoties

Er zijn veel mensen die bang zijn om alleen te zijn, je bent niet de enigste. Door je altijd onder de mensen te bevinden, hoef je namelijk niet te denken aan jezelf. Het is alleen niet altijd goed om te vluchten voor jezelf. Het is belangrijk om ook een keer stil te staan en te luisteren naar jezelf. Vlucht niet voor je emoties en andere verantwoordelijkheden, en probeer eens naar jezelf te luisteren. Het is niet erg om een keer een afspraakje met vrienden of familie te missen, dat komt vast nog wel een keer. Blijf dus contact houden met je eigen emoties. Je lichaam en geest geven je genoeg signalen, probeer daar een keer naar te luisteren. Je helpt alleen jezelf hiermee.

2. Energie opladen

Wanneer we ons omgeven met andere mensen, wordt er vaak veel van ons gevraagd. Sociaal meedoen kost nou eenmaal veel energie. Naast dat andere mensen je kunnen opvrolijken, kun je alsnog super vermoeid thuiskomen na een lange dag met mensen. Tijdens het alleen zijn kun jij even je energie weer opladen. Je hoeft even niet te voldoen aan andermans verwachtingen en je hoeft ook zeker met niemand rekening te houden.

3. Alleen zijn is niet eenzaam

Alleen zijn en je eenzaam voelen, zijn twee verschillende dingen. Je hoeft je niet eenzaam te voelen als je alleen bent. Als jij je eenzaam voelt, heb je waarschijnlijk juist meer behoefte aan mensen om je heen en nieuwe sociale contacten. Je hebt het gevoel dat je iemand mist in je leven, je mist een hechte band met iemand waarop je kunt bouwen. Alleen zijn is eigenlijk het tegenovergestelde. Als jij even alleen wilt zijn, wil je juist niemand om je heen hebben. Alleen zijn is niet gelijk zielig of sneu, dus je kunt best een keer de deur uitgaan in je eentje om een kop koffie te gaan drinken.

4. Creatieve geest

Alleen zijn, is niet altijd even makkelijk. Als je alleen kunt zijn en jij je daarbij goed bij kunt voelen, kun je de hele wereld aan. Tijdens een sessie met jezelf kun jij al je creativiteit zijn gang laten gaan. Je hoeft even nergens aan te denken en je kunt doen wat je maar wilt. Het gaat er niet om wat anderen van jou vinden, het gaat erom wat jij nodig hebt. Als dat alleen zijn is, moet je dat zeker doen. Of je nou alleen op de bank gaat zitten of alleen een wandeling gaat maken, je kunt dit. Laat lekker de wind door je haren waaien op het strand of zet twintig cappuccino’s voor jezelf in de ochtend. Jij bent de baas. Ben jij al overtuigd om even niemand om je heen te hebben? Wij in ieder geval wel. Zo, even niemand die je om de oren zeurt en je kunt heerlijk genieten van de stilte.
Reactie plaatsen