15 september 2017 
2 min. leestijd

4 redenen waarom boksen de ideale workout is!

4 redenen waarom boksen de ideale workout is!
Een aantal jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met boksen en ben ik het door de jaren heen steeds meer gaan waarderen. Inmiddels kan ik zeggen dat (kick)boksen mijn favoriete manier van trainen is. Graag deel ik met jullie waarom ik het een toffe sport vind en welke voordelen ik eruit haal, die jij er wellicht ook uit kan halen. Ik ben van mening dat je, wat betreft sport, altijd iets moet doen dat dichtbij je ligt. Dit advies heb ik ook van meerdere trainers uit mijn omgeving meegekregen. Vind iets binnen de sport wat je leuk vindt om te doen en own it! Op deze manier houd je het op de langere termijn vol en ligt je motivatie consistent hoog.

1. Stressverlagend en nieuwe energie

Als ik even een rotdag heb en besluit om te gaan sporten, kies ik er altijd voor om te gaan boksen. Het is de ideale manier om mijn hoofd even leeg te maken en stress in mijn lijf te verminderen door het letterlijk van mij af te slaan. Het klinkt misschien gek… Maar waar anderen bij Yoga hun ‘zen moment’ vinden, heb ik dat na het boksen. Het geeft mij nieuwe energie om de dag weer te kunnen voortzetten.
Waar anderen bij Yoga hun 'zen moment' vinden, heb ik dat na het boksen

2. Zelfvertrouwen en focus

Het is algemeen bekend dat je, naarmate je beter in iets wordt, je er meer plezier in krijgt. Voor mij geldt dan ook dat ik platgezegd bloedfanatiek word (lees: #LuciaRijkerpraktijken). Ik ga er dus voor de volle honderd procent voor. Daarnaast geeft het je een boost van zelfvertrouwen op zo’n moment. Je denkt in het begin wellicht: ‘Kan ik dit wel?’ Natuurlijk! Na elke les leer je steeds meer combinaties en na een bepaalde periode word je sneller en fitter. De tijd vliegt tijdens een boks-workout voorbij, omdat je zodanig gefocust bent om de combinaties bij te houden en de vaardigheden te ownen.

3 Snelle opbouw van je fitheid, snelheid en coördinatie

Toen ik met grote regelmaat bokste, merkte ik dat optimaal fit was. Ik ben nu bezig om dit weer op te bouwen. Ik raakte destijds niet snel buiten adem, mijn uithoudingsvermogen was dus goed op pijl en ik had er na elke les weer een full body workout op zitten. Als het bij mij op coördinatiegevoel aankomt, moet ik toegeven dat ik niet de snelste ben #teamawkward. Ik heb er, samen met mijn vriendinnen en trainers, hard om kunnen lachen. Maar… zoals ik al zei: oefening baart kunst! Mijn oog-handcoördinatie is inmiddels stukken beter en de snelheid van mijn voetenwerk ook.

4. Full body workout

Zoals ik al hierboven al meldde is boksen echt een full body workout. Het is zowel een krachttraining als een cardio-training in één. So, what’s not to love? Boksen was op een gegeven moment het enige wat ik op dat moment nog deed aan sport en blijft voor mij nog steeds erg effectief. De spierdefinitie in mijn armspieren, buikspieren en beenspieren wordt duidelijk zichtbaar. Ik ben benieuwd of ik jullie enthousiast heb gemaakt om te starten met boksen en als je al bokst, wat jouw ervaringen er mee zijn!
Sanne
Door

Sanne

op 18 Sep 2017

Boksen is geweldig! Sinds 1,5 volg ik bokslessen en voor mij werkt het ook stressverlagend en krijg ik er ontzettend veel energie van :-) Ik doe pink boxing, dit is alleen met vrouwen wat ook erg fijn is!

FITGIRLS Redactie
Door

FITGIRLS Redactie

op 05 Dec 2017

Hi Sanne, Wat leuk dat je reageert! Wij zijn zelf ook dol op boksen en kunnen heerlijk onze agressie en energie er in kwijt. Ga zo door! Liefs Roxy

Reactie plaatsen