26 januari 2018 
3 min. leestijd

Everybody can do it: 4 redenen om te gaan dansen

Everybody can do it: 4 redenen om te gaan dansen
Ben jij iemand waarbij de motivatie vaak ver te zoeken is voor een work-out? Dan is dansen echt iets voor jou. Zonder dat je het doorhebt, ben je vol energie een killer work-out aan het doen. Laat vandaag jouw inner-Beyoncé vrij en dans de sterren van de hemel. Naast dat muziek natuurlijk een echte oppepper is, hebben we nog vier redenen om nu nog te gaan dansen. Blijf dus niet stil op je stoel zitten en move your ass.

1. Je vergeet dat het een work-out is

Dansen is misschien wel een van de leukste en effectieve work-outs die er bestaat. Dansen is namelijk ontzettend goed voor je lichaam. Je bent continu in beweging waardoor jij je conditie opbouwt. Des te vaker je het doet, des te langer je het elke keer vol kunt houden. Tijdens het dansen train je ontzettend veel verschillende spiergroepen. Je traint bijvoorbeeld je buikspieren doordat je die vaak moet aanspannen om in balans te blijven. Daarnaast train je vaak ook je bil- en beenspieren doordat je vaak door je knieën moet zakken. Dit wist jij vast niet, hè? Dansen is dus de perfecte work-out zonder dat je het door hebt. Ideaal toch?

2. Je kunt de Beyoncé in jezelf vrij laten

Tijdens het dansen hoef jij even met niemand rekening te houden. Iedereen heeft een Beyoncé a.k.a. Sasha Fierce in zich verscholen zitten en tijdens het dansen kun jij die even uit haar schulp laten komen. Of je alleen in de woonkamer een dansje gaat wagen of tijdens een dansles, dans alsof niemand naar je kijkt. Je zult een stuk energieker en lekkerder in je vel zitten als jij even om niemand zijn mening geeft. You go girl.

3. Het is een uitlaatklep voor je emoties

Dansen is de ultieme mogelijkheid om even al je emoties te kunnen laten gaan. Of je nou boos, blij of verdrietig bent, je kunt het allemaal laten gaan tijdens het dansen. De perfecte uitlaatklep dus! Kies voor een lied dat bij jouw stemming past en laat je lichaam bewegen op de muziek. Why moody when you can shake your booty? Je hoeft even nergens aan te denken. Dansen kan uiteindelijk ontzettend rustgevend zijn en kan er misschien wel voor zorgen dat jij je een stuk lekkerder voelt. Muziek alleen al maakt jou natuurlijk een stuk blijer en al helemaal in combinatie met dansen krijg je een double shot of happiness.

4. Iedereen kan het

Je hebt niks of niemand naast jezelf nodig: geen gewichten of rare machines. Ben jij bang dat je niet kunt dansen en durf je daardoor niet mee te doen aan danslessen? Laat het beest een keer in jezelf los en stap uit je comfort zone. Fuck it, probeer een keer zo’n dansles waar je altijd al van gedroomd hebt. Iedereen moet het leren en ergens beginnen. De een heeft wat meer gevoel voor ritme dan de ander, maar iedereen kan dansen, ook jij. Laat je dus niet tegenhouden door negativiteit of het stemmetje in je hoofd die zegt dat jij het niet kan. Daarnaast kun je waar en wanneer je maar wilt dansen. Je hoeft ten eerste niet ver te zoeken naar een dansschool. Daarnaast zijn er ook veel sportscholen die danslessen in verschillende dansstijlen aanbieden. Er is voor iedereen wat, van ballet tot hiphop tot salsa. Heb jij jouw stijl nog niet gevonden? Kijk dan even verder dan de dansstijlen die jij kent. Op YouTube vind je genoeg video's voor inspiratie. Zoek bijvoorbeeld op moderne dans, hiphop of salsa! Of je nou meer van The Hokey Pokey bent of juist meer van twerken, of je nou jong of oud bent, of je nou man of vrouw bent, dansen is voor iedereen en kan iedereen. Be a dancing queen en kill the beat!
Reactie plaatsen