18 augustus 2017 
2 min. leestijd

4 herkenbare struggles voor mensen die liften

4 herkenbare struggles voor mensen die liften
Daar sta je dan weer, lekker te zweten en jezelf uit te dagen in het krachthonk. Veel mannen (en een aantal vrouwen) om je heen hebben, net zoals jij, de druppeltjes op hun voorhoofd staan en pushen zichzelf tot het uiterste. Je bent lekker bezig en wilt net naar het volgende onderdeel op jouw mentale lijstje gaan, tot iemand nét voor jou op het rek afstapt. Struggle... Eigenlijk wilde jij graag daarmee bezig. Ga je wachten of sla je dat rek maar een keer over vandaag? Je bent lekker bezig met sporten en gaat eigenlijk elke week wel een (paar) keer naar de sportschool. Waarschijnlijk ga je een aantal dingen herkennen waar je steeds vaker mee te maken krijgt of mee moet dealen. We understand your struggle! Je zult dan ook gegarandeerd een paar 'Ja, inderdaad!' momentjes krijgen, want geloof ons: jij bent echt niet de enige die tegen deze dingen aanloopt.

1. Vaarwel zachte handjes

Wanneer je regelmatig aan het liften bent in de sportschool zul je op een bepaald moment gaan zien dat je lichaam verandert. Je taille wordt smaller en je billen worden groter. Een broek kopen die daadwerkelijk goed past wordt daarom ook echt een dingetje wanneer je gaat shoppen. En zeg maar vaarwel tegen die lieve, zachte handjes, want het eelt dat je krijgt door het liften wil je maar al te graag in tact houden. Allereerst omdat je er stiekem toch wel trots op bent (het is eigenlijk een soort reminder wat voor badass je bent in de gym), maar daarnaast ook omdat het makkelijker is tijdens het liften.

2. 'Word je dan geen bodybuilder?!'

Meer spiermassa krijg je onder andere door te liften. Die spieren trainen staat ook wel gelijk aan blijkbaar een bodybuilder worden. Hoe vaak heb jij je vrienden al verteld dat je geen krachtpatser wordt van het liften? À la 2017 zou een beetje spieren kunnen zien bij een vrouw echt niets geks moeten zijn. Niets mis met een beetje girlpower! En nee, nogmaals: je wordt geen Arnold Schwarzenegger van liften. Echt niet.

3. Je moet wachten

Je bent natuurlijk niet de enige die aan het sporten is in jouw sportschool. Dat leidt er al snel toe dat je helaas niet altijd de gym tot jezelf hebt. Je kent dat moment vast wel: je loopt de sportschool in en schrikt je rot, want wat is het druk! Dit betekent dat wanneer je jij routine afgaat je af en toe zult moeten wachten op iemand die een apparaat bezet houdt. Natuurlijk geen wereldprobleem, maar het is toch lekkerder als je in één keer door kunt.

4. Je wordt altijd geholpen

Je vriend heeft de moed opgegeven om met jou mee te gaan sporten. Misschien is hij stiekem wel bang dat hij je niet bij kan houden, dus ga je gewoon lekker alleen. Eén dingetje: er zijn vaak genoeg jongens in de sportschool die jou maar al te graag willen helpen bij het tillen van je gewichten. Maarre, mannen, heel leuk en aardig allemaal, maar als wij een deadlift kunnen doen met die gewichten, dan kunnen we ze toch zeker ook wel zelf klaarleggen?

Uiteindelijk...

Maar ondanks dit alles houdt je toch zo erg van het liften dat je door deze struggles heen kunt kijken. Achja, we ervaren ze ook allemaal en het is nou eenmaal niet anders. Just keep going girl!
Reactie plaatsen