25 januari 2018 
2 min. leestijd

4 dingen waarbij sorry zeggen niet nodig is

4 dingen waarbij sorry zeggen niet nodig is
Sorry zeggen is beleefd en aardig. We zeggen snel sorry, omdat we veel geven om wat anderen van ons vinden. Maar is het altijd nodig? Te veel sorry zeggen is niet altijd goed en ka zelfs slecht voor je zijn. Sorry zeggen kan veel doen, in een positieve of negatieve zin. In een niet zo leuke situatie kan het de ander comfort bieden en kun je diegene beter laten voelen, maar het kan er ook voor zorgen dat jij onzeker overkomt. Je zet vaak de gevoelens van de ander boven die van jou en in sommige situaties is dat niet nodig. Hier volgen vier dingen waar jij je helemaal niet voor hoeft te verontschuldigen.

1. Gevoelens

Je gevoelens kunnen veel invloed hebben op jou en de mensen om je heen. Al die gevoelens die jij in houdt zullen reflecteren op je gedrag. Met iemand praten over achtergehouden gevoelens kan soms aanvoelen als klagen, waardoor jij je al snel schuldig kunt gaan voelen. Dat is dus helemaal niet nodig. Als de mensen om je heen weten hoe jij je voelt, kunnen ze er juist beter op inspelen. Daarnaast zul je ze juist beter laten voelen door te praten over hoe jij je echt voelt, want je vertrouwt ze. Soms kunnen echte gevoelens pijn doen, maar mensen hebben liever dat jij eerlijk bent, dan dat je ze voor de gek houdt, hoe slecht het nieuws ook is. Praten over gevoelens is dus alleen maar goed en er is niks om sorry voor te zeggen.

2. Me-time

Tijd voor jezelf nemen is belangrijk voor iedereen, maar het vrij maken van die tijd gaat vaak wat lastiger. Niet iedereen heeft door hoe goed een beetje me-time kan zijn. Alles om je heen zal een stuk beter gaan als jij je 100% goed voelt. Ontspannen kan natuurlijk op verschillende manieren. Voor de één is een lekker boek lezen de manier om te ontspannen en voor de ander is een weekendje weg gaan de juiste oplossing. Wat het ook is, je moet je er zeker niet schuldig over voelen. Tijd voor jezelf betekent niet gelijk dat jij egoïstisch bent, je zorgt gewoon voor jezelf en dat is een grote prioriteit.

3. Je uiterlijk

Bad hair day of is het gewoon niet jouw dag? Who cares? Verontschuldigen voor hoe jij er uitziet hoeft niet, want je bent wie je bent. Iedereen kan wel eens een dag hebben waarin alles er gewoon niet uitziet zoals je wilt, and that’s okay. Bovendien, perfect zijn is toch saai, af en toe een imperfectie laten zien toont aan dat je real bent ;-). De volgende keer dat jij je dag niet hebt, walk it off with confidence, en geen verontschuldigingen.

4. Hulp vragen

Constant vragen om hulp is natuurlijk niet de bedoeling. Toch zal af en toe hulp vragen jou geen mindere independent woman maken. Integendeel, je zult juist wijzer worden, omdat je misschien wel wat nieuws leert over dingen die jij niet wist. Het af en toe vragen naar hulp is dus juist goed bedoelt en het steunt jouw ontwikkeling. Geen reden dus om sorry te zeggen. No need to be sorry dus! Denk er niet over na wat anderen over je zullen denken en zeg alleen sorry als het écht nodig is.
Sabine
Door

Sabine

op 25 Jan 2018

Check even op spelfouten de volgende keer, beetje onprofessioneel...

Reactie plaatsen