14 november 2016 
2 min. leestijd

4 dingen die succesvolle mensen 's avonds doen

4 dingen die succesvolle mensen 's avonds doen
Meetings, deadlines, overuren, belangrijke dingen die we per se moeten onthouden: we zijn er tegenwoordig maar druk mee. Door alle prikkels die we overdag krijgen kan het moeilijk zijn om in de gaten te houden wat er gebeurt en nog moet gebeuren. Vraag jij je ook weleens af hoe je een stuk fijner je dag kunt beginnen en eindigen? Met deze 4 punten kun jij ook efficiënter leven en dus meer uit je dag halen.

1. Neem een momentje voor jezelf

Na een hele dag vliegen, focussen en alles geven wat je hebt op je werk verdien je wel een beetje me-time. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en na een drukke werkdag kun je even ontspannen en rechargen. Plof na je drukke dag lekker op de bank, schenk jezelf een wijntje of een warme kop thee in met de televisie aan of pak een goed boek. Doe de gordijnen dicht om je even af te sluiten van de wereld, grijp je fijne dekentje ga er lekker voor zitten (of liggen). You deserve it.

2. Haal fijne herinneringen op

Ken je die momenten waarbij je even teruggaat naar een bepaald moment in je leven? Een oud liedje waar je vaak met je vriendinnen op danste of die ene parfum die je oma vaak ophad. Vaak denk je hierbij eventjes terug aan die goede oude tijd. Door het ophalen van (mooie) herinneringen focus je je even op die goede momenten en ga je met een fijn, nostalgisch gevoel naar bed.

3. Schets in je hoofd wat je morgen gaat doen

Het kan zijn dat je een echte chaoot bent of dat je alles juist perfect op een rijtje hebt: het schetsen van je dagplanning kan hulpvol zijn voor iedereen. Bedenk je, voordat je naar bed gaat, vast wat er morgen gedaan moet worden en schrijf dit ergens op. Of je nu je agenda volkrabbelt, een compleet schema maakt of het alleen even in je mobiel zet; je wordt vanzelf een stuk rustiger in je hoofd als je een to do-list hebt voor de volgende dag. Maak het zo uitgebreid en gedetailleerd als je wilt! Whatever works for you. Vooral het afvinken geeft een voldaan gevoel. ;)

4. Kleed je naar het moment

We willen er allemaal wel graag mooi en verzorgd uitzien, maar soms heb je van die dagen dat je geen idee hebt wat je aan moet trekken. Je hebt 's ochtends geen tijd om een outfit samen te stellen en eigenlijk heb je daar ook helemaal geen zin in. Check de avond ervoor het weerbericht en leg je outfit voor de volgende dag vast klaar. Mocht het weer toch tegenvallen dan kun je het altijd nog aanpassen, maar dit scheelt toch weer wat tijd in de ochtend. Met kleden naar het moment bedoelen we ook je nachtkleding. Slapen in je work-out kleren klinkt misschien aantrekkelijk en kan dienen als laatste duwtje in de rug om ‘s ochtends te gaan sporten, maar je lichaam vindt dit niet zo prettig. Het moet gaan rusten in de kleren waarin je normaal jezelf uit de naad werkt. Draag daarom ook echt alleen kleren die je in bed zou dragen om zoveel mogelijk rust te krijgen. Na een tijdje zul je het verschil wel merken, trust me.
Reactie plaatsen