22 juni 2018 
3 min. leestijd

4 dingen die je NIET moet doen als je fit op vakantie wilt blijven

4 dingen die je NIET moet doen als je fit op vakantie wilt blijven
De vakantie staat voor de deur en je hebt je best gedaan om in shape te komen. Maar hoe ga je dat nu volhouden als je op vakantie bent? Het is niet zo lastig als het misschien lijkt. Mijn tips van wat je absoluut niet moet doen en wat dus zeker wel deel ik met je in deze blog.

Geen gebruik maken van de faciliteiten die het resort te bieden heeft.

Heb je voor een relaxte vakantie met een verblijf in een luxe resort gekozen? Geweldig! Alles wordt hier voor je geregeld. Je kan de hele dag relaxen aan het zwembad, een beetje eten en drinken en genieten van je vrije tijd. Maar je hebt toch geen all-inclusive geboekt alleen om je helemaal vol te eten? Maak juist gebruik van alle faciliteiten. Ga tijdens je verblijf een keer de gym van het hotel in. Meestal is het in de ochtenden lekker rustig en kan je ongestoord je gang gaan. Na die work out schuif je zelfvoldaan aan bij het ontbijt en gegarandeerd dat je kiest voor de gezonde opties bij het buffet. De meeste resorts hebben echter meer te bieden dan alleen de gym. Het entertainment team is er niet alleen voor de allerkleinsten als je dat denkt. Spring in het zwembad en doe mee met die les aqua aerobics! Met een lesje van een half uur verbrand je al snel zo’n 200 calorieën.

Naar het strand gaan alleen voor die mooie tan.

Een strandvakantie in een zonnig oord is heerlijk om bij te komen van een jaar hard werken. Het liefste haal je na aankomst meteen je bikini tevoorschijn om vervolgens neer te ploffen op het strandbedje. Zo… je bent niet voornemens om daar voorlopig nog vanaf te komen! Aan en op het strand zijn echt veel meer leuke dingen te doen. Wil je wel een beetje beweging maar heb je geen zin om jezelf echt in het zweet te jagen? Wandel dan een lang stuk langs het water. Vooral bij zonsopkomst en zonsondergang is dat heerlijk om te doen. Het is op deze tijden van de dag minder warm en het levert je ook nog eens een paar prachtige foto’s op. Op steeds meer stranden worden dagelijks yogalessen aangeboden. Vaak kan je voor een kleine bijdrage een lesje meedoen. Heerlijk toch om helemaal zen de vakantie door te gaan? Ben je meer in voor iets actievers, neem dan surflessen. Je bent lekker actief bezig, je leert iets nieuws en die tan die komt vanzelf!

Betalen voor de hop-on bus door de stad.

In de meeste grote en toeristische steden zie je ze voorbijkomen, de hop-on bussen. Je koopt een ticket voor één of meerdere dagen en je wordt langs de highlights van de stad gereden. Je stapt in en uit wanneer je dat wilt. Lekker makkelijk en een snelle manier om de stad te ontdekken toch? Je kan de meeste steden ook op een leukere en actievere manier ontdekken. Huur een fiets en stap op! Ga je op de fiets door de stad zie je vaak veel meer en kom op plekjes waar je met de bus niet zou komen. Je krijgt een veel completer beeld van de stad en maakt sneller contact met de lokale bevolking. Want je zult zeker een keer om de weg moeten vragen! Fiets op je eigen tempo en neem een break wanneer je daar zin in hebt. Tip: doe zelf wat boodschappen, vul je picknickmand of rugtas en lunch in een leuk park dat je tijdens je fietstour tegenkomt. Op die manier kan je ook nog een gezellig en gezond lunchen en hoef je de verleidingen van de uitgebreide menukaarten niet te weerstaan.

De kabelbaan nemen naar de bergtoppen of hoger gelegen must sees.

Breng je de vakantie door in een gebied met meer natuur dan is de kans groter dat je meer actief bent. Maar ook tijdens een vakantie in de bergen of mooie natuurgebieden zijn er steeds meer redenen om niet actief te zijn. Bijna elke bergtop is te bereiken middels en treintje of kabelbaan. Lekker makkelijk, je stapt in en boven loop je een rondje en geniet je van de uitzichten. Je maakt misschien nog een selfie om vol trots te laten zien aan je vrienden dat je bovenop de top staat. Geloof mij, je haalt er meer voldoening aan als je ervoor kiest om op eigen kracht naar boven te gaan. Trek je sportkleding aan en hike die berg op! Geniet van alle mooie uitzichten en neem een verkoelende duik in een van de bergmeren die je tegenkomt. Genieten van de vrijheid en de buitenlucht is toch veel fijner dan opgepropt in de cabine van de kabelbaan staan? Als je na een paar uurtjes wandelen aankomt op de top heb je een geweldige workout gehad. Beloon jezelf door het treintje of de kabelbaan naar beneden te nemen! Zoals je ziet zijn er mogelijkheden genoeg om je vakantie fit door te komen. Kies overdag voor een leuke activiteit, eet je niet (elke dag) super vol en je zult zien dat je die shape waarvoor je hard gewerkt hebt ook tijdens je vakantie kan behouden. Geniet van je vakantie en kom superfit weer thuis!
Reactie plaatsen