19 januari 2018 
2 min. leestijd

Deze 4 dingen kun je maar beter achterlaten in 2017

Deze 4 dingen kun je maar beter achterlaten in 2017
Je bent nu vast vol energie bezig met je nieuwe doelen en je weet het zeker: dit jaar ga je het ownen. Om je nieuwe doelen te behalen, kun je bepaalde dingen daarom beter achterlaten in 2017. Laat je niet van je pad afbrengen door alles wat er om je heen gebeurt, dit jaar focus jij op jezelf en doe je dingen waar jij blij van wordt! Negativiteit hoort daarom niet in jouw mindset. Vanaf nu gaan we voor de good vibes only!

1. Vergelijken

Jezelf vergelijken met anderen is zó 2017, dit jaar kijk jij alleen naar jezelf. Wie ben je nu en wie wil je zijn? Kijk in de spiegel en werk hard om je doelen te behalen. Wees dankbaar voor wie en wat je om je heen hebt en wees eens niet jaloers op dingen die anderen wel hebben en jij niet. Ook op social media moeten we de vergelijkingen achterwege laten. Negen van de tien foto’s die jij op social media tegenkomt, zijn niet echt. Er zijn tegenwoordig genoeg handige apps die het bewerken van foto’s een stuk makkelijker maken. Daarnaast wordt er maar een deel van iemand zijn leven geplaatst op social media. Je weet naast die foto's niet wat er voor de rest in iemand zijn leven omgaat, en welke foto’s het niet hebben gehaald om te worden geplaatst. Vergeet niet: niemand is perfect.

2. Niks doen

Af en toe een zondag op de bank spenderen en een Netflix marathon houden is natuurlijk niet verkeerd, maar hoe meer jij beweegt, hoe beter en energieker jij je zult voelen. Even heerlijk een ochtend work-out doen en je bent niet meer uit het veld te slaan. You go girl.

3. Smoesjes verzinnen

Het verzinnen van smoesjes hadden we al in het jaar 2000 moeten achterlaten, misschien nog wel eerder. Dit is hét jaar dat jij eerlijk zult zijn. Het wordt meer gewaardeerd als jij eerlijk bent tegen anderen. Heb je ergens geen zin in? Zeg dat dan gewoon! Doe alleen dingen die jij belangrijk vindt in het leven, bij jou passen en je vormen als persoon. Zo zorg je voor jezelf en de mensen om je heen voor succes. We zeggen al snel tegen anderen dat we het ‘te druk’ hebben. Als jij iets echt graag wilt, is er altijd wel een gaatje vrij te maken in je agenda. Het is natuurlijk niet altijd even makkelijk om prioriteiten te stellen in een wereld die niet stil staat. Soms moet je een minuut de tijd nemen om te ademen en om alles even op een rijtje te zetten.

4. Je schamen

Schaamte houdt jou alleen maar tegen in het leven. Soms moet je gewoon schijt hebben aan de wereld en denken ‘fuck it, ik doe het gewoon'. Zorg er voor dat het jou niet uitmaakt wat anderen van jou vinden. Het leven zal er dan een stuk gezelliger uitzien als jij minder waarde hecht aan andermans mening. Ook bij het maken van fouten hoef jij je nergens voor te schamen. Iedereen maakt fouten, en van fouten maken leer je. Vallen en opstaan, zo doen we dat. Food shaming, daar houden we al helemaal niet van. Voedsel is per definitie niet ‘goed’ of ‘slecht’. Sommige producten bevatten minder calorieën en andere dingen hebben weer meer goede voedingsstoffen. Het is belangrijk dat jij een balans voor jezelf vindt, zou houd je het overzichtelijk. Het is namelijk helemaal niet erg als je een keer een vette snack eet, zoek er dus geen excuus voor en heb er achteraf ook geen spijt van. Wat we jullie proberen mee te geven is: geniet vooral van het nieuwe jaar, haal het beste uit jezelf, houd van jezelf en maak bewuste keuzes. Zo own jij 2018. New year, new me.
Reactie plaatsen