15 mei 2017 
1 min. leestijd

3 tips om jouw busy life te managen

3 tips om jouw busy life te managen
Iedereen heeft weleens moeite met het inplannen van activiteiten die je eigenlijk niet wilt doen of waar je geen tijd voor hebt. Je wilt mensen ook niet teleurstellen door aan te komen met een slap excuus, maar het is wel belangrijk om prioriteiten te stellen en te denken aan je rust. Je rust is belangrijker dan je denkt. Rommelige planningen en valse beloftes geven je alleen maar meer stress. Het is daarom belangrijk om bepaalde verplichtingen los te laten en te denken aan je innerlijke rust. Na je rust komt pas de volgende stap, dan kun je gaan denken aan het creëren van een planning rondom je busy life.
Begin met de moeilijkste keuzes in je leven. Bepaal voor jezelf wat niet langer past in je leven en wat niet thuis hoort bij je visie voor de toekomst. Herken de obstakels die je niet de ruimte, boost van vertrouwen en schoonheid geven die je eigenlijk wel verdient! Ga vervolgens door met het werken aan jezelf en het inplannen van je leven. Zodra je dat als een prioriteit ziet en jezelf en je ruimte constant checkt, wordt het veel gemakkelijker om een gezonde, georganiseerde levensstijl aan te houden. Uiteraard hebben wij ook drie tips voor jullie opgesteld om je te helpen bij het managen van een harmonious life.

1. Gebruik alsjeblieft je agenda

Denk maar niet dat je alles gaat onthouden, tenzij je Einstein bent. Besteed iedere maand een uurtje aan je planning. Dit kan een planning zijn voor een maand of voor twee weken. It's all about taking babysteps. Vervolgens ga je prioriteiten stellen en kijken wat wel en niet kan volgens jouw planning.

2. Dagelijkse zuivering

Een rustige, schone omgeving creëren geeft ons motivatie om positief te denken en je doelen te behalen. Besteed vijf à tien minuten van je tijd om elke dag je kamer of (delen van het) huis in orde te maken. Leg de spullen terug waar ze thuishoren en maak hier een gewoonte van. Pak een nieuwe rol als het wc-papier op is en gooi de oude in de prullenbak. Het is eigenlijk heel vanzelfsprekend en simpel, maar het helpt meer dan je denkt. In een schone omgeving leven maakt het voor jou veel makkelijker om clean te denken.

3. Durf nee te zeggen

Durf de confrontatie aan te gaan en leer nee te zeggen! We weten heel goed dat het moeilijk kan zijn om nee te zeggen tegen mensen waar je om geeft, maar het is ook belangrijk om eerlijk te zijn tegen jezelf en anderen. Je moet jezelf op nummer één zetten en denken aan je eigen gevoelens. You come first!
Reactie plaatsen