29 december 2017 
2 min. leestijd

3 redenen waarom jij dagdromen als talent moet gebruiken

3 redenen waarom jij dagdromen als talent moet gebruiken
Hallo? Hebben we je aandacht? Mooi. Sommige dagen hebben we wat meer moeite om onze gedachte er bij te houden. Er spoken allerlei gedachtes in je hoofd rond, waar je eigenlijk niet mee bezig moet zijn. Je kunt het niet op een rijtje krijgen en prioriteiten stellen kan soms een dingetje zijn. We hebben het hier over dagdromen. Terwijl dit blog geschreven werd, werd er ook nagedacht over wat 's avonds gegeten kon worden en welke series er nieuw zijn op Netflix. De focus houden is niet altijd even makkelijk. Zeker na een lange intensieve dag dwalen je gedachtes wel eens weg. Even al je creativiteit gebruiken om de leukste scenario’s te bedenken. Zolang je prestaties er niet onder lijden, kan dagdromen soms heerlijk zijn en het is zeker een positief iets. We hebben allemaal talent om te kunnen dagdromen, helaas wordt dit vaak niet aangemoedigd. Wij hebben drie redenen voor jullie waarom je juist lekker door moet gaan met dagdromen.

1. Afsluiten van de real world

Tijdens het dagdromen kun jij even de rest van de wereld vergeten. Je hoeft je alleen te focussen op jezelf. Je mag even al je volgende afspraken, deadlines en zorgen vergeten. Het is niet erg om soms een muur om je heen te bouwen. Het kan soms heerlijk zijn om alleen te zijn en te genieten van je me-time. Lekker voor je uit staren en alleen bedenken wat je gaat eten vanavond of wat je gaat aandoen dit weekend. Dagdromen geeft je de mogelijkheid om al je opties te overwegen. Tijdens het dagdromen ben jij namelijk een goede probleemoplosser. Probeer alleen je fantasiewereld niet altijd als een uitvlucht te zien. Hierdoor kijk je minder realistisch naar de wereld.

2. Rust

Tijdens het dagdromen hoef jij alleen een gesprek te voeren met het stemmetje in je hoofd. Meestal ben je tijdens het dagdromen aan het bedenken wat je nog moet doen en wat je nog wilt bereiken. Het geeft rust voor jezelf als je dit allemaal goed weet. Alles op een rijtje zetten geeft overzicht. Zorg er voor dat niemand je stoort en laat je gedachtes even lekker gaan.

3. Creatievelingen

Tijdens het dagdromen kun jij al je creativiteit en inspiratie kwijt. Kun je even niet meer productief en effectief werken? Laat je gedachtes dan even hun ding doen. Jij stort je altijd vol in je taken en daarom mag je jezelf even de tijd gunnen. Ontspan voor een momentje zodat je daarna weer full-focus je werk kunt doen. Je moet jezelf de tijd gunnen om even te ontspannen en tijdens het dagdromen zul je zien dat je de leukste dingen bedenkt. Tijdens het dagdromen bekijk je de zaken namelijk vanaf een andere creatieve kant. De ene persoon is wat creatiever dan de ander, maar iedereen heeft het in zich. Of je nou wakker wordt en meteen 100 nieuwe ideeën hebt, of dat je er even voor moet zitten, iedereen is creatief. Probeer eens op te letten waar je aan denkt tijdens het dagdromen en je zult jezelf verbazen. Je hebt geen cursus nodig om te kunnen dagdromen, we kunnen het allemaal en doen het de hele dag door. Misschien moet je op je werk maar even een dagdroomsessie inplannen, het heeft namelijk alleen maar voordelen. Waar wacht je nog op?
Reactie plaatsen