01 augustus 2017 
1 min. leestijd

3 redenen om meer ananas te eten

3 redenen om meer ananas te eten
Een gele tropische vrucht, met aan de bovenkant een soort hanenkam. We hebben het natuurlijk over de ananas! Deze vrucht komt oorspronkelijk uit Brazilië en is vooral in de zomer heerlijk in een smoothie, salade of gewoon los. Naast het feit dat ananassen erg lekker en verfrissend zijn, zijn er nog veel meer voordelen aan het eten van deze vrucht. En natuurlijk hebben we deze op een rijtje gezet voor je! In blokjes, schijfjes, uit blik of gewoon los, de ananas is in alle vormen en maten verkrijgbaar in de supermarkt. Samen met veel van haar vruchtenvrienden is deze vrucht een goede toevoeging aan jouw eetpatroon. Want wanneer je vaker ananas eet zul je zowel van buiten als van binnen het verschil gaan merken bij jezelf.

1. Het is goed voor je spijsvertering

Ananas eten bij je maaltijd zorgt voor een betere vertering van de eiwitten die je eet. Door de voedingsvezels die ananas bevat gaat je darmregeling echt vooruit, kan het verstopping voorkomen en een opgeblazen gevoel verminderen.

2. Boordevol met vitamine C

In één schaaltje ananas zit meer dan 100% van de aangeraden hoeveelheid vitamine C die je per dag binnen moet krijgen. Het helpt onder andere je immuniteitssysteem en daarnaast ondersteunt het de groei en het herstel van het lichaamsweefsel. Ook is het een antioxidant die je cellen beschermt tegen vroegtijdige veroudering en ziektes, zoals kanker en hartziekten. Maar het heeft ook een gevolg voor je taille: het toevoegen van ananas aan je voedingspatroon zorgt er namelijk voor dat je meer calorieën verbrandt tijdens je workouts.

3. Je krijgt er een mooiere huid van

Niet alleen zit ananas vol met vitamine C, ook is het rijk aan mangaan. Mangaan is nodig voor de opbouw van collageen, een lichaamseigen stof die het bindweefsel bij elkaar houdt. Rimpels bijvoorbeeld ontstaan doordat het collageen na je twintigste afneemt, waardoor je huid minder stabiel wordt. Het beschermt je huid ook tegen de schade van UV-licht. Een extra stukje ananas deze zomer is dus zeker een goed idee!

Hoe kan je meer ananas eten zonder dat het saai wordt?

  1. Voeg het toe aan een smoothie met kokosnootmelk et voilá: je hebt je eigen pina colada smoothie!
  2. Maak ananasfrietjes voor op de barbecue. Echt een origineel idee om je gasten mee te verrassen deze zomer!
  3. Neem, naast de ananas, nog een aantal andere fruitsoorten, snijd alles in stukjes en je hebt al een heerlijke fruitsalade.
Reactie plaatsen